,,Onno Hoes gooit met zijn uitspraken mensen met verward en onbegrepen gedrag op één hoop. Dat kan niet! Het gaat om de nuance, maar hij gooit olie op het vuur.” Zeggen GGZ-instellingen in de Brabantse regio.
Volledig scherm
PREMIUM
,,Onno Hoes gooit met zijn uitspraken mensen met verward en onbegrepen gedrag op één hoop. Dat kan niet! Het gaat om de nuance, maar hij gooit olie op het vuur.” Zeggen GGZ-instellingen in de Brabantse regio. © Getty Images/iStockphoto

Bossche GGZ-instellingen verbijsterd na ‘ongenuanceerde’ uitspraken Onno Hoes: 'Je kunt niet elke verwarde mens opsluiten’

DEN BOSCH - Verwarde mensen sneller van de straat plukken en vastzetten? Dan maar het risico nemen dat je te vroeg ingrijpt? Onno Hoes zei dat  in het Brabants Dagblad. De Bossche instelling Reinier van Arkel reageert verbijsterd. ,,Dit is kwetsend en stigmatiserend, en het kán ook niet.”

 1. Moe, depressief, niet lekker? Duik in het ijskoude water
  PREMIUM
  Video

  Moe, depressief, niet lekker? Duik in het ijskoude water

  IJszwemmen of winterzwemmen, je hoort het steeds vaker. Ook in Brabant wordt flink gezwommen in de winter. Bijvoorbeeld in de IJzeren Man in Eindhoven, Berkendonk in Helmond, de Oosterplas in Den Bosch en de Galderse Meren in Breda. Het zwemmen is zo populair dat veel ijszwemclubs vol zitten. Soms willen er wel veertig mensen meedoen aan een duik in het koude water. Dan wordt het moeilijk om je aan de coronaregels te kunnen houden. Dus wordt er ook veel gezwommen in nieuwe, kleinere clubs. Of alleen. Wat bezielt mensen om in de winter het ijskoude water in te duiken?
 1. Relschoppers slaan ook toe in Kaatsheuvel, twee auto's in brand
  Play

  Relschop­pers slaan ook toe in Kaatsheu­vel, twee auto's in brand

 2. Vrouw omver geblazen door waterkanon bij demonstratie Eindhoven
  Play

  Vrouw omver geblazen door waterkanon bij demonstra­tie Eindhoven