Voor het eerst in zijn geschiedenis is de grootse dansshow Soy de Cuba, met louter artiesten afkomstig uit de zwoele Caraïben, in Nederland te zien. Onder meer in Oss, Waalwijk en Uden.
Volledig scherm
PREMIUM
Voor het eerst in zijn geschiedenis is de grootse dansshow Soy de Cuba, met louter artiesten afkomstig uit de zwoele Caraïben, in Nederland te zien. Onder meer in Oss, Waalwijk en Uden. © Philippe Fretault


Het bruist en het broeit en je blijft niet stilzitten bij grootse Cubaanse dansshow ‘Soy de Cuba’, nieuw in Nederland

OSS/WAALWIJK/UDEN - ‘Dirty dancing’ op z’n Cubaans komt voor het eerst onze kant op. Passie, vrolijkheid, ritmische dansen, soulvolle zang en een bloedmooi liefdesverhaal tegen een achtergrond van een bruisend Havana. Dat is Soy de Cuba.

 1. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.
 1. Nieuwsoverzicht | Ruim honderd vogels leefden in ‘erbarmelijke omstandigheden’ - Opnieuw gaat het mis op kruispunt dodelijk ongeluk
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | Ruim honderd vogels leefden in ‘erbarme­lij­ke omstandig­he­den’ - Opnieuw gaat het mis op kruispunt dodelijk ongeluk

  Op de dag na de ontknoping in de Eredivisie maken de Brabantse topclubs de balans op. Ondertussen is het nieuwe college in Eindhoven bijna rond en zijn honderd vogels in beslag genomen. Ze leefden in ‘erbarmelijke omstandigheden’. In Gilze vond een ongeluk plaats op het kruispunt waar vorige week nog een dodelijk ongeval was. En is Nederland klaar voor een nieuwe coronagolf? Dat en meer in het nieuwsoverzicht van vandaag.
 2. Slapend reizen en ‘s ochtends wakker worden in een Europese stad: zo pak je de nachttrein vanuit Brabant
  PREMIUM

  Slapend reizen en ‘s ochtends wakker worden in een Europese stad: zo pak je de nachttrein vanuit Brabant

  Door het personeelstekort in de luchtvaart, meer aandacht voor duurzaamheid en de stijging van brandstofprijzen gaan steeds meer mensen op zoek naar alternatieve manieren van reizen. Nachttreinverbindingen zijn meer in trek en bedrijven die een nachttreindienst exploiteren, schieten als paddenstoelen uit de grond. Ook vanuit Brabant bieden ze alternatieven voor bijvoorbeeld vluchten van Eindhoven Airport.
 3. Nieuwsoverzicht | Weer zwaar ongeval met vrachtwagens - Wolf doodt vermoedelijk voor het eerst in Nederland een koe
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | Weer zwaar ongeval met vrachtwa­gens - Wolf doodt vermoede­lijk voor het eerst in Nederland een koe

  Op de A2 bij Eindhoven raakte een man zwaargewond na een ongeval tussen twee vrachtwagens. Het slachtoffer werd op advies van ambulancemedewerkers versneld uit zijn voertuig bevrijd. Bij voormalig NAC-spits Ralf Seuntjens is een tumor geconstateerd: ‘De uitslag van de CT-scan heeft het leven van mijn naasten en mezelf volledig op zijn kop gezet’. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van vandaag.