Pien Smits geeft bloed bij de Bloedbank van Sanquin in Den Bosch. Ze weet hoe belangrijk dat is: ,,Mijn moeder leeft dankzij andere donoren.”
Volledig scherm
PREMIUM
Pien Smits geeft bloed bij de Bloedbank van Sanquin in Den Bosch. Ze weet hoe belangrijk dat is: ,,Mijn moeder leeft dankzij andere donoren.” © Arno Heesakkers


Prikangst, het lijkt wel een mannenkwaal

COLUMNDEN BOSCH - Bij de bloedbank van Sanquin in Den Bosch vloeit het bloed rijkelijk in zakken en buisjes. Wekelijks komen hier bijna 500 donoren. Maar vooral de mannen zijn ‘serieus doodsbang voor die naalden’. Waarom in vredesnaam doen ze het dan? Om anderen te helpen hè. Onbaatzuchtigheid staat hier met koeienletters in de lucht geschreven. 

  1. Nieuwsoverzicht | Buren ‘martelcontainers’ geschokt - Echtpaar zwaargewond na aanrijding door dronken doorrijder
    PREMIUM
    Brabants nieuws van zaterdag

    Nieuwsover­zicht | Buren ‘martelcon­tai­ners’ geschokt - Echtpaar zwaarge­wond na aanrijding door dronken doorrijder

    In Wouwse Plantage is zaterdag geschokt gereageerd op het nieuws over zware criminelen die hun rivalen hebben gemarteld in geprepareerde zeecontainers in het dorp. In Tilburg is een grote voorraad lachgas ontdekt en in Heeswijk-Dinther is een fietsend echtpaar zwaargewond geraakt bij een ongeval. Dit en meer lees je in het Brabants nieuwsoverzicht van zaterdag.