Pien Smits geeft bloed bij de Bloedbank van Sanquin in Den Bosch. Ze weet hoe belangrijk dat is: ,,Mijn moeder leeft dankzij andere donoren.”
Volledig scherm
PREMIUM
Pien Smits geeft bloed bij de Bloedbank van Sanquin in Den Bosch. Ze weet hoe belangrijk dat is: ,,Mijn moeder leeft dankzij andere donoren.” © Arno Heesakkers


Prikangst, het lijkt wel een mannenkwaal

COLUMNDEN BOSCH - Bij de bloedbank van Sanquin in Den Bosch vloeit het bloed rijkelijk in zakken en buisjes. Wekelijks komen hier bijna 500 donoren. Maar vooral de mannen zijn ‘serieus doodsbang voor die naalden’. Waarom in vredesnaam doen ze het dan? Om anderen te helpen hè. Onbaatzuchtigheid staat hier met koeienletters in de lucht geschreven. 

  1. Nieuwsoverzicht | Corona-uitbraken in supermarkt en verzorgingshuizen - Langdurige hitte uniek voor Brabant
    PREMIUM

    Nieuwsover­zicht | Corona-uitbraken in supermarkt en verzor­gings­hui­zen - Langdurige hitte uniek voor Brabant

    Op de dag dat premier Rutte en minister De Jonge een persconferentie houden over de coronamaatregelen, maakten twee locaties in Brabant bekend dat er virusuitbraken zijn geconstateerd. In de verzorgingshuizen van Vitalis in Eindhoven zijn zeven mensen besmet en bij de supermarkt Jumbo in Wouw hebben meerdere medewerkers het virus. Verder was het - zoals je waarschijnlijk hebt gemerkt - een hete dag. Het begin van een unieke situatie voor Brabant in augustus.