Je verjaardag vieren achter een hek, zoals hier in verpleeghuis Simeonshof in Boxtel. Tijdens de volledige sluiting moest het zo.
Volledig scherm
PREMIUM
Je verjaardag vieren achter een hek, zoals hier in verpleeghuis Simeonshof in Boxtel. Tijdens de volledige sluiting moest het zo. © foto Marc Bolsius


Spagaat: ‘Moeder is kwetsbaar, maar nu naar het verpleeghuis? Dus niet!’

DEN BOSCH/TILBURG - Dat naasten niet staan te trappelen om hun kwetsbare ouder of partner naar het verpleeghuis te brengen, snappen zorgorganisaties best. Ze begrijpen dat die bang zijn voor besmetting van hun dierbaren en dat ze zorgen hebben over de magere bezoekregeling.  ,,Maar angst is niet nodig, bij ons is het wellicht veiliger dan thuis waar iedereen in- en uitloopt.”

  1. Nieuwsoverzicht | Vestigingen La Place dicht - Topdrukte bij de Taxus Taxi
    PREMIUM
    Brabants nieuws

    Nieuwsover­zicht | Vestigin­gen La Place dicht - Topdrukte bij de Taxus Taxi

    De overname van La Place door Jumbo in 2016 pakt niet voor alle vestigingen van het restaurant goed uit. Vandaag werd bekend dat er 23 filialen van La Place in Nederland gaan verdwijnen waarvan 3 in Brabant. En de Taxus Taxi krijgt het steeds drukker. Die taxi haalt vers gesnoeide taxus-takjes op die worden verwerkt in chemo's voor kankerpatiënten. Dat en meer in het Brabantse nieuwsoverzicht van maandag.