Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Getty Images/iStockphoto


Wát als je niks begrijpt van al die adviezen over corona?

DEN BOSCH - Hoe moet dat als je een verstandelijke beperking hebt, of psychiatrische problemen en je kunt al die informatie over het corona-virus maar moeilijk lezen, laat staan begrijpen? Dan biedt zorgorganisatie Koraal (van De La Salle in Boxtel en De Maashorst in Reek) de oplossing. En daar is landelijk belangstelling voor.

Het project Taal voor Allemaal van zorgorganisatie Koraal heeft een brochure gemaakt die professionals in de zorg moet helpen om corona uit te leggen aan mensen die niet zo taalvaardig zijn. Even voor uw beeld: 2,5 miljoen mensen hebben grote moeite met lezen, schrijven en het begrijpen van teksten, 250.000 mensen kunnen helemaal niet lezen of schrijven. Omdat ze bijvoorbeeld een verstandelijke beperking hebben, of complexe gedrags- en/of psychiatrische problemen. Zoals cliënten van Koraal, een organisatie die zorg en onderwijs biedt aan juist deze groep kinderen en jongeren.

  1. Nuenense politieman die levensgevaarlijke RAF-terrorist greep, komt met echtgenote om het leven

    Nuenense politieman die levensge­vaar­lij­ke RAF-terrorist greep, komt met echtgenote om het leven

    NUENEN/EINDHOVEN - 22 september 1977. Een zwarte bladzijde uit de geschiedenis van de Nederlandse politie. De voortvluchtige en gevreesde Duitse RAF-terrorist Knut Folkerts schiet in Utrecht een rechercheur dood en verwondt een tweede agent levensgevaarlijk. Een politieman die buiten post, gaat achter de vluchtende schutter aan. Het is de Nuenense Flip Raap, lid van het Brabantse observatieteam dat bij de aanhouding assisteert.