Jan Willem Poot (rechts) en chef-kok Bart Janssen die bij Yes We Can Clinics in Hilvarenbeek bezig is met 170 nagerechtjes voor fellows en personeel: appel met kwark en muesli, noten en zaden uit de oven.
Volledig scherm
PREMIUM
Jan Willem Poot (rechts) en chef-kok Bart Janssen die bij Yes We Can Clinics in Hilvarenbeek bezig is met 170 nagerechtjes voor fellows en personeel: appel met kwark en muesli, noten en zaden uit de oven. © foto Dolph Cantrijn


Wie gaat afkicken van drank of drugs moet ook gezond eten: ‘Een winterpeen, wát is dat?’

HILVARENBEEK - Oei, je moet afkicken van drank of van drugs. En dan gaan ze in die jeugdkliniek ook nog zeuren over gezond eten. Geen frisdrank of chocola, groenten zul je eten. Kan niet lekker zijn! Of wel?

  1. ‘Eerste’ 30 graden aangetikt in Eindhoven, hittegolf zorgt ook voor erg slechte lucht boven Brabant

    ‘Eerste’ 30 graden aangetikt in Eindhoven, hittegolf zorgt ook voor erg slechte lucht boven Brabant

    Met het warme weer hoopt momenteel veel vuile lucht op boven Brabant, en later in de week ook andere delen van Nederland. Het RIVM heeft daarom een smogwaarschuwing afgegeven, tegelijk met het instellen van het Nationaal Hitteplan. Ze gelden beide vanaf donderdag. In Brabant is de lucht woensdag al ‘onvoldoende’, te wijten aan de hoge temperaturen in het zuiden. Eindhoven tikte rond 17.00 uur als eerste plaats in Nederland de 30 graden aan. ‘Er zullen er de komende dagen nog vele volgen’, aldus weerbureau Weerplaza.