Volledig scherm
Formulieren, wattenstaafjes en andere materialen uit de ‘zedenkit’ die gebruikt wordt bij forensisch onderzoek naar een zedendelict. © Bert Beelen

Brabander verkracht zwakbegaafde stiefdochter (15)

BREDA - Nee, hij had zijn 15-jarige stiefdochter helemaal niet verkracht, stelde de 33-jarige R.R. uit Oosterhout. Maar toen zijn DNA werd aangetroffen in de bij het meisje afgenomen zedenkit, trok de man bij. 'Ja, hij had toch wel seks met haar gehad. Is een keer of drie gebeurd in 2017.'

Maar het licht verstandelijk beperkte meisje beweerde bij de politie dat er nog veel meer is gebeurd. De man zou haar al hebben misbruikt vanaf het moment dat ze negen jaar oud was. En dat ontkent R.R. weer. Hij heeft haar alleen vorig jaar, toen ze 15 was, een paar keer misbruikt, meer niet.

Extra verhoor meisje

De man was donderdag zelf niet komen opdagen bij de rechtbank in Breda, waar hij zich voor de eerste keer moest verantwoorden voor de feiten. Hij liet zich vertegenwoordigen door advocaat Ilyas Azarkan. Die vroeg de rechtbank het meisje te laten horen over hoe ze nu zo precies weet dat het al vanaf haar negende gebeurde. 

Officier van justitie Eva van Aalst vond dat niet zo nodig. De man had immers over vorig jaar ook al gezegd dat het niet was gebeurd, terwijl dat later toch bleek. De rechtbank stond een extra verhoor van het meisje wel toe.


Dat verhoor zal moeten plaatsvinden voor 13 maart. Dan is de inhoudelijk behandeling van de zaak en hoort R. wat voor straf justitie voor hem wil. De uitspraak is dan waarschijnlijk eind maart.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Ook concurrentie vol lof over de architecten van de Tilburgse LocHal: ‘Mega indrukwekkend’
  PREMIUM

  Ook concurren­tie vol lof over de architec­ten van de Tilburgse LocHal: ‘Mega indrukwek­kend’

  TILBURG - Het kost de Tilburgse architect Jacq de Brouwer geen moeite zijn lof voor de LocHal onder woorden te brengen. Het Brabants Dagblad vroeg hem om zijn oordeel. Aan superlatieven geen gebrek: ,,Dit is mega indrukwekkend. De hal is een overdekt stadsplein, een industriële kathedraal, een icoon in de stad. Met het station en de Polygonale Hal hoor de LocHal tot de Bella Donna’s in de Spoorzone.”
 2. Brabantse wilde meisje bij spoor vandaan praten: ‘Ik kon alleen toekijken hoe agent over haar heen sprong’

  Brabantse wilde meisje bij spoor vandaan praten: ‘Ik kon alleen toekijken hoe agent over haar heen sprong’

  BERGEN OP ZOOM - Een meisje liep vrijdagmiddag op het spoor in Bergen op Zoom. Zij wilde voor een trein springen. Politieagent Raymond Langelaar redde haar voor dat kon gebeuren. Hij vertelde zijn verhaal vrijdag aan deze krant. Eda Yilmaz zag het meisje lopen en zorgde dat de politie er op tijd was om haar te redden. ,,Je bent zo jong meid, alles maar dan ook echt alles heeft een oplossing.”