Volledig scherm
Formulieren, wattenstaafjes en andere materialen uit de ‘zedenkit’ die gebruikt wordt bij forensisch onderzoek naar een zedendelict. © Bert Beelen

Brabander verkracht zwakbegaafde stiefdochter (15)

BREDA - Nee, hij had zijn 15-jarige stiefdochter helemaal niet verkracht, stelde de 33-jarige R.R. uit Oosterhout. Maar toen zijn DNA werd aangetroffen in de bij het meisje afgenomen zedenkit, trok de man bij. 'Ja, hij had toch wel seks met haar gehad. Is een keer of drie gebeurd in 2017.'

Maar het licht verstandelijk beperkte meisje beweerde bij de politie dat er nog veel meer is gebeurd. De man zou haar al hebben misbruikt vanaf het moment dat ze negen jaar oud was. En dat ontkent R.R. weer. Hij heeft haar alleen vorig jaar, toen ze 15 was, een paar keer misbruikt, meer niet.

Extra verhoor meisje

De man was donderdag zelf niet komen opdagen bij de rechtbank in Breda, waar hij zich voor de eerste keer moest verantwoorden voor de feiten. Hij liet zich vertegenwoordigen door advocaat Ilyas Azarkan. Die vroeg de rechtbank het meisje te laten horen over hoe ze nu zo precies weet dat het al vanaf haar negende gebeurde. 

Officier van justitie Eva van Aalst vond dat niet zo nodig. De man had immers over vorig jaar ook al gezegd dat het niet was gebeurd, terwijl dat later toch bleek. De rechtbank stond een extra verhoor van het meisje wel toe.


Dat verhoor zal moeten plaatsvinden voor 13 maart. Dan is de inhoudelijk behandeling van de zaak en hoort R. wat voor straf justitie voor hem wil. De uitspraak is dan waarschijnlijk eind maart.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement