In Brabant en Gelderland wordt de Maas vooral ook gebruikt voor recreatie. Andere delen van Nederland en België hebben de rivier nodig voor hun drinkwater.
Volledig scherm
In Brabant en Gelderland wordt de Maas vooral ook gebruikt voor recreatie. Andere delen van Nederland en België hebben de rivier nodig voor hun drinkwater. © ANP

Brabanders hou de Maas schoon! Want vervuiling verergert het drinkwatertekort

ZALTBOMMEL - Alarmerend bericht: een tekort aan drinkwater uit de Maas dreigt. Daar hebben Brabant en Gelderland geen last van want wij drinken het niet. Toch een verzoek aan ons: hou de Maas schoon! Want vervuiling verergert het probleem voor anderen.

  1. Nieuwsoverzicht | Corona-uitbraken in supermarkt en verzorgingshuizen - Langdurige hitte uniek voor Brabant
    PREMIUM

    Nieuwsover­zicht | Corona-uitbraken in supermarkt en verzor­gings­hui­zen - Langdurige hitte uniek voor Brabant

    Op de dag dat premier Rutte en minister De Jonge een persconferentie houden over de coronamaatregelen, maakten twee locaties in Brabant bekend dat er virusuitbraken zijn geconstateerd. In de verzorgingshuizen van Vitalis in Eindhoven zijn zeven mensen besmet en bij de supermarkt Jumbo in Wouw hebben meerdere medewerkers het virus. Verder was het - zoals je waarschijnlijk hebt gemerkt - een hete dag. Het begin van een unieke situatie voor Brabant in augustus.