Volledig scherm
Go for Africa Joey Verheijden en Rick van de Laar © ED/DB

Brabanders Joey en Rick zijn gestrand in Spanje na Boeing-verbod

BAKEL- Joey Verheijden uit Meijel en Rick van de Laar uit Bakel die samen als team Pech op de Weg deelnamen aan Go for Africa zijn onderweg naar huis gestrand in Alicante. Ze zaten in een Boeing 737 MAX 8 en mochten niet verder het luchtruim in. 

Echt stug hebben de twee het niet gehad, laten ze weten vanuit Spanje. ,,We kregen een hotelovernachting met avondeten en ontbijt op kosten van TUI. Zo dadelijk worden we opgehaald met bussen en vliegen dan weer verder richting huis. Dus alles is prima”, aldus het duo deze woensdag.

Team Pech op de Weg reisde met 30 andere deelnemers in een zelf aangeschafte en opgeknapte auto richting Afrika voor het goede doel. De teams bestaan grotendeels uit techniekstudenten die op verschillende plekken stage gaan lopen. Na afloop wordt de auto achtergelaten en aan de lokale bevolking geschonken. Pech op de Weg  liet de twintig jaar oude Scooby achter. Onderweg hadden de twee -ondanks hun teamnaam- weinig pech. Alleen een flink gat in de brandstofleiding.

  1. Speedy Gonzales is in Brabant:
wie gaat hem vangen?
    PREMIUM
    COLUMN PLAATS DELICT

    Speedy Gonzales is in Brabant: wie gaat hem vangen?

    COLUMN PLAATS DELICT - Precies één dollar kostte het zakje crystal meth dat ik vier jaar geleden kocht in Albuquerque, de grootste stad van de Amerikaanse staat New Mexico. Het winkeltje, ‘The Candy Lady’, had zich gespecialiseerd in hebbedingetjes die allemaal te maken hadden met Breaking Bad, de populaire Netflix-serie over een doodzieke scheikundeleraar die crystal meth gaat maken en zo carrière maakt in de drugswereld.