Een druk terras in Tilburg. We kunnen het ons niet voorstellen, maar in het model van onderzoekers Sake de Vlas en Luc Coffeng, is het over een tijdje weer mogelijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Een druk terras in Tilburg. We kunnen het ons niet voorstellen, maar in het model van onderzoekers Sake de Vlas en Luc Coffeng, is het over een tijdje weer mogelijk. © PVE/Jan van Eijndhoven

Brabant als eerste verlost van coronamaatregelen?

BRABANT - Vrijdagmiddag, 1 mei 2020, Noord-Brabant. De zon schijnt, terrassen in Tilburg en Den Bosch zitten vol. Mensen wandelen door Oss met een ijsje in hun hand. Op kantoor is het tijd voor de vrijdagmiddagborrel. Vanavond naar de film in Uden, morgen met de kinderen naar de Efteling. Het zou zomaar kunnen. Althans, volgens de berekeningen van twee wetenschappers van Erasmus Medisch Centrum Rotterdam.

  1. Nieuwsoverzicht | Staatssecretaris misselijk van verhalen over The Voice - Veel ongelukken door spekgladde wegen
    PREMIUM

    Nieuwsover­zicht | Staatsse­cre­ta­ris misselijk van verhalen over The Voice - Veel ongelukken door spekgladde wegen

    De rel rondom The Voice of Holland raast onverminderd voort. Meerdere radiozenders draaien niet langer de muziek van Ali B. en Marco Borsato, staatssecretaris Uslu wil in gesprek met John de Mol. Verder was het vrijdagochtend spekglad op de weg in Brabant. Het leidde tot heel wat ongelukken. En in een grote fraudezaak werden vijf aanhoudingen verricht. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van vrijdag.