Bouwers en bestuurders vrezen gevolgen van strengere stikstofregels voor woningmarkt.
Volledig scherm
PREMIUM
Bouwers en bestuurders vrezen gevolgen van strengere stikstofregels voor woningmarkt. © ANP

Brabant bezorgd over woningbouw door strengere stikstofregels

kaartjeDEN BOSCH - De Brabantse woningbouw mag niet lijden onder strengere stikstofregels. De provincie komt nu al woningen tekort en kan het niet hebben dat nieuwbouwprojecten in de ijskast belanden. Dat stelt gedeputeerde Rik Grashoff, die actie onderneemt.

De GroenLinks-bestuurder maakt een lijst van de voor Brabant belangrijkste woningbouwplannen. Een groep specialisten gaat kijken hoe ze deze projecten door de stikstof-impasse kan loodsen. Die club doet dat ook al voor andere projecten die hoge prioriteit krijgen van de provincie, zoals de bouw van een mestfabriek in Oss.

Brabant telt nu ongeveer 1,1 miljoen woningen. De provincie wil komende tien jaar in totaal 120.000 woningen bij laten bouwen om de groeiende vraag bij te benen. 

 1. Brabants nieuws van dinsdag | Uitbater baalt van polonaise door café - Sporen gevonden in huis familiedrama
  PREMIUM

  Brabants nieuws van dinsdag | Uitbater baalt van polonaise door café - Sporen gevonden in huis familiedra­ma

  De slachterij van Vion in Boxtel blijft open ondanks coronabesmettingen onder het personeel, maar Van Rooi Meat in Helmond moet dicht. Autoriteiten spreken in dit laatste bedrijf van een besmettingshaard. En voor het werken in het onderwijs was veel aandacht in deze coronatijd, maar over de gehandicaptenzorg hoorde je nauwelijks iets. Daar werd gewoon doorgewerkt zònder 1,5 meter afstand want dat gaat nu eenmaal niet anders. Dit en meer lees je in het nieuwsoverzicht van dinsdag.
 2. Ook coronabesmettingen bij megaslachterij van Vion Boxtel; werk gaat voorlopig tóch door
  PREMIUM
  update

  Ook coronabe­smet­tin­gen bij megaslach­te­rij van Vion Boxtel; werk gaat voorlopig tóch door

  BOXTEL - Ook bij de grootste slachterij van Nederland, van Vion in Boxtel, blijkt een aanzienlijk deel van de medewerkers besmet met het coronavirus. Van de 105 medewerkers die in eerste instantie getest werden, blijken er 18 corona te hebben. Desondanks blijft de vleesverwerker, in afstemming met de GGD en veiligheidsregio voorlopig open. De productie gaat wel tijdelijk omlaag.