Volledig scherm
De provincievlag van Noord-Brabant.

Brabant: extra uitleg van zelfde stikstofwet

DEN BOSCH - De provincie Noord-Brabant verandert niets aan het bekritiseerde stikstofbeleid dat per 1 juli geldt. Wel komt er volgende week extra uitleg aan het bedrijfsleven.

Gedeputeerde Johan van den Hout deed de toezegging over extra informatie vrijdag in een debat met Provinciale Staten. Daarin kwam de Brabantse stikstofregel geen moment in gevaar.

Donderdag hadden zowel de Brabants-Zeeuwse Werkgeversvereniging (BZW) als de agrarische ZLTO de statenfracties opgeroepen om de kersverse wet van tafel te vegen. Maar in het debat sputterden alleen CDA en PVV wat tegen.
Volgens Van den Hout is ten onrechte het beeld ontstaan dat de Brabantse regels voor heel veel bedrijven alle groeiruimte wegnemen. Mede daarom zal de provincie extra uitleg gaan geven aan het bedrijfsleven, vooral in zuidoost-Brabant.

Op 1 juli ging in heel Nederland nieuwe regelgeving in voor de uitstoot van stikstof door bedrijven. Hier koppelde Brabant enkele extra bepalingen aan vast. Die zorgen voor extra bescherming van de natuurgebieden Kampina, Strabrechtse Heide en Peel. Ook omdat er over deze extra regels geen enkel vooroverleg is geweest, zijn BZW en ZLTO er erg kwaad over.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement