Coronaprotest op het terras van ijssalon Venezia in de Osse binnenstad.
Volledig scherm
PREMIUM
Coronaprotest op het terras van ijssalon Venezia in de Osse binnenstad. © Van Assendelft Fotografie

Brabant gaat coronacrisis te lijf: investering van 330 miljoen euro

DEN BOSCH - Brabant trekt de knip om coronaleed te verzachten. De provincie en twaalf grote gemeenten hopen daarvoor 330 miljoen euro bij elkaar te krijgen. Het geld is onder meer bedoeld voor het ventileren van scholen, het reanimeren van binnensteden en het omscholen van mensen die door corona zonder werk zitten.

  1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”
  2. Nieuwsoverzicht | Restaurants in Eindhoven hoeven toch niet dicht - Dit is de mysterieuze hegsnoeier

    Nieuwsover­zicht | Restau­rants in Eindhoven hoeven toch niet dicht - Dit is de mysterieu­ze hegsnoeier

    In de Kempen is een busje vol drugsafval een maand lang onopgemerkt gebleven en in Waalwijk stonden afgelopen nacht vier auto’s in brand. Ondertussen werd in Hilvarenbeek het mysterie opgelost rondom de barmhartige Samaritaan die de heg van Marjo Mommersteeg snoeide en besloot de rechter dat restaurants Antonio’s en Fling in Eindhoven niet twee weken dicht hoeven. Dit en meer in het nieuwsoverzicht van vrijdag.