Bijeenkomst voor de samenwerking Van Gogh Nationaal Park. Gastheer Jan Baan, directeur van het Brabants Landschap ontvangt zijn gasten.
Volledig scherm
PREMIUM
Bijeenkomst voor de samenwerking Van Gogh Nationaal Park. Gastheer Jan Baan, directeur van het Brabants Landschap ontvangt zijn gasten. © Dolph Cantrijn

Brabant gaat voor Van Gogh Nationaal Park. Geen hekken, geen poorten, maar wat dan wel?

UDENHOUT - Opnieuw krijgt Vincent van Gogh ongevraagd een hoofdrol. Brabant gaat vanaf nu officieel voor de status van Van Gogh Nationaal Park. De schilder als inspiratiebron om het Brabantse landschap de komende jaren kwalitatief mooier en beter te maken.

 1. West-Brabant wil onderdeel worden van het Van Gogh Nationaal Park, ’zwaartepunt geschiedenis schilder ligt hier’
  PREMIUM

  West-Bra­bant wil onderdeel worden van het Van Gogh Nationaal Park, ’zwaarte­punt geschiede­nis schilder ligt hier’

  BRABANT - Breda, Zundert en Etten-Leur willen onderdeel worden van het Van Gogh Nationaal Park dat wordt opgericht. Het idee voor dit project is ontstaan in het oosten van Brabant, maar volgens de Bredase wethouder Paul de Beer (Natuur- en Landschapsontwikkeling, D66) is het een gemiste kans wanneer de geboortegrond van de negentiende eeuwse schilder geen onderdeel zou uitmaken van het nationaal park.
 2. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?