Volledig scherm
PREMIUM
Bijeenkomst voor de samenwerking Van Gogh Nationaal Park. Gastheer Jan Baan, directeur van het Brabants Landschap ontvangt zijn gasten. © Dolph Cantrijn

Brabant gaat voor Van Gogh Nationaal Park. Geen hekken, geen poorten, maar wat dan wel?

UDENHOUT - Opnieuw krijgt Vincent van Gogh ongevraagd een hoofdrol. Brabant gaat vanaf nu officieel voor de status van Van Gogh Nationaal Park. De schilder als inspiratiebron om het Brabantse landschap de komende jaren kwalitatief mooier en beter te maken.

De geest van Van Gogh maakt overuren in het Brabant van 2019. Vorige maand nog ging de expositie in Het Noordbrabants Museum over zijn familie, vrienden en modellen met het nodige tromgeroffel - van Nuenen tot Zundert - van start.

  1. Boerenblokkade leidt na één dag al tot lege schappen; vandaag kort geding supermarkten
    PREMIUM

    Boerenblok­ka­de leidt na één dag al tot lege schappen; vandaag kort geding supermark­ten

    De brancheorganisatie Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) zet alles op alles om de blokkade van distributiecentra van supermarkten door actievoerende boeren te voorkomen. Vandaag dient bij de rechtbank in Lelystad een kort geding waarmee het CBL de blokkades tracht te voorkomen. Het CBL vreest een miljoenenschade voor de supermarkten, lege schappen en niet-verkrijgbare producten voor consumenten als actievoerende boeren woensdag distributiecentra gaan blokkeren.