Volledig scherm
Een orkaan van geluid tijdens een concert van Volbeat op het Ketelhuisplein in Eindhoven. Genomineerd in de categorie Algemeen nieuws. Foto: Cas van der Voorn © Cas van der Voorn

Brabant in Beeld biedt fotografen een mooi podium

Na het succes van vorig jaar, komt er een tweede editie van de fotowedstrijd Brabant in Beeld. Fotografen worden uitgedaagd om de schoonheid, maar ook de minder mooie kanten van Brabant te laten zien.

Met meer dan 10.000 bezoekers en ruim 550 ingezonden foto’s is Brabant in Beeld een mooi podium voor talentvolle fotografen in Brabant. Na het succes van vorig jaar komt er dit jaar een tweede editie van de fotowedstrijd. ,,De kwaliteit van de ingezonden foto’s was vorig jaar erg goed”, zegt Lucas van Houtert, voorzitter van de jury en hoofdredacteur van het Brabants Dagblad. ,,Maar ik hoop dat er deze keer nog meer bevlogen fotografen gestimuleerd worden om met hun camera Brabant in te trekken.”

Lees verder onder de foto

Volledig scherm
De gruwelijke werkelijkheid van stalbranden in de varkenssector. Fotoserie genomineerd in de categorie Hedendaagse kwesties. Foto: Jack Tummers © Jack Tummers

De winnende beelden zijn wederom gelijktijdig te zien met de World Press Photo tentoonstelling in de Willem Twee in Den Bosch. ,,De foto’s worden op een prominente plek tentoongesteld”, zegt Claire van Nunen van Stichting Wereldbeelden. ,,Er werd vorig jaar een mooie mix aan foto’s ingestuurd. Van een indringende serie over stalbranden in de varkenssector tot een close-up van de zo gevreesde buxusmot. Ik vind het prachtig om te zien hoe mensen naar hun eigen omgeving kijken en in beeld brengen wat ze zien. Iedere blik is anders, elke foto vertelt een eigen verhaal. En dat allemaal rond het thema Brabant, een provincie die haar schoonheid laat zien, maar ook haar minder mooie kanten heeft waarvan de verhalen in een beeld te vatten zijn.”

De winnende foto van vorig jaar kwam uit de categorie natuur. Het mystieke plaatje van mist die door de bomen van het Oisterwijkse bos wordt geblazen, was met 678 van de 1300 stemmen de overduidelijke winnaar. Gijs de Reijke uit Den Bosch won er een camera van Canon mee.  

Volledig scherm
Winnende foto van Gijs de Reijke. © Gijs de Reijke

Wil je een foto of fotoreeks (maximaal 5 foto's) insturen, ga dan naar bd.nl/brabantinbeeld. Daar vind je ook de voorwaarden voor deelname aan deze wedstrijd en de aanleverspecificaties.

Volledig scherm
Rollatorloop bij atletiekvereniging Achilles in Etten-Leur om ouderen in beweging te krijgen. Genomineerd in de categorie Algemeen nieuws. Foto: Netty van Iersel © Netty van Iersel
Volledig scherm
De expositie Brabant in Beeld staat in de spiegelzaal van Willem Twee, in het voorportaal van de prestigieuze fototentoonstelling van World Press Photo. © redactie
  1. Renee van Bavel eert Herman van Veen: Rebels maar nooit dwingend
    PREMIUM

    Renee van Bavel eert Herman van Veen: Rebels maar nooit dwingend

    DEN BOSCH - Meer dan vijftig jaar in het vak, en nog steeds scherpzinnig en nieuwsgierig de wereld inblikken. Podiumkunstenaar en liedschrijver Herman van Veen geeft al decennia de toon aan. Niet alleen in Nederland, ook over de grenzen bieden zijn liederen vol milde melancholie en rake bespiegelingen momenten van soelaas. Voor de Nederlandse liedschrijver Renee van Bavel loopt de muziek van Herman van Veen als een rode draad door haar creatieve leven. Nu wijdt ze voor het eerst een volledig liedprogramma aan Van Veen, onder meer op woensdag 18 december in de Bossche Verkadefabriek.