Stijn Smeulders (met schaar), nieuwe cultuurbestuurder in Brabant.
Volledig scherm
PREMIUM
Stijn Smeulders (met schaar), nieuwe cultuurbestuurder in Brabant. © Pix4Profs/Moreno Molenaar

Brabant jaagt cultuurmakers aan met kwart miljoen euro: ‘Kickstarter om sector weer op gang te krijgen’

DEN BOSCH - Een nieuwe financiële injectie moet de cultuursector in Brabant sneller weer op gang brengen. De provincie trekt 250.000 euro uit om ervoor te zorgen dat er volop moois te beleven valt als vaccinaties straks nog meer mogelijk maken.

 1. Nieuwsoverzicht | Versoepelingen én nieuwe coronamaatregelen - ‘Geldhond’ vindt 270.000 euro
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | Versoepe­lin­gen én nieuwe coronamaat­re­ge­len - ‘Geldhond’ vindt 270.000 euro

  Het kabinet zette dinsdag de een-na-laatste stap van het versoepelingsplan. 25 september eindigt de 1,5 metersamenleving, maar op veel locaties is straks een coronatoegangsbewijs nodig. In de cultuursector klinkt kritiek op de nieuwe maatregelen. Verder vond de politie in Breda tonnen contant geld dankzij een hond en raakte in Tilburg een jonge vrouw gewond bij een steekpartij. Dit en meer in het nieuwsoverzicht van dinsdag.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.