Brabant luidt het nieuwe jaar in; hoofdprijs Staatsloterij valt in Brabant

UPDATEBRABANT - 2017 ligt achter ons en 2018 is begonnen. Dat moest natuurlijk gevierd worden en dat doet Brabant maar wat graag. In Tilburg en andere plaatsen lichtte de hemel op met vuurwerk. Daarnaast werd bekend dat de Staatsloterij Jackpot van 30 miljoen in Brabant is gevallen.

De hoofdprijs van de oudejaarstrekking is gevallen in de provincie Noord-Brabant. De prijs van 30 miljoen euro is gevallen op een heel staatslot, dat gekocht is in een winkel in Noord-Brabant. De Oudejaarstrekking werd voor de 25ste keer georganiseerd.

De Staatsloterij laat aan deze krant weten dat zij in verband met privacy niet bekend kunnen maken wie de winnaar is. Daarnaast is het lot gekocht in een winkel en dus moet ook de Nederlandse Loterij afwachten tot de winnaar zich meldt. Een woordvoerder laat ook weten dat de organisatie niet bekend kan maken waar het winnende lot gekocht is. 

Schoonmaak

Op veel plaatsen beginnen mensen nu met de grote schoonmaak na al het vuurwerk en feesten van gisteren. Dat levert bijzondere plaatjes op. Zo ligt Tilburg op sommige plekken bezaaid met fietsen. En tussen de rijwielen door speuren mensen naar nog bruikbaar vuurwerk.

Tekst loopt door onder de foto.

Volledig scherm
Op de Heuvelring is het voor velen een speurtocht naar welke fiets van wie is. © Jan van Eijndhoven

Vuurwerk

Volledig scherm
Bijvoorbeeld op de Waalbrug in Zaltbommel is het uitzicht op vuurwerk fantastisch. © Bart Meesters
Volledig scherm
Niet alleen in steden is het raak. Zo weten ze in Haghorst ook een mooie showtje weg te geven. © Bertrand Verhelst
Volledig scherm
Vuurwerk achter de Heuvelkerk in Tilburg. © Jan van Eijndhoven
Volledig scherm
Ook de Ringbaan-Oost in Tilburg baadt in het licht van vuurwerk. © Jack Brekelmans
Volledig scherm
Een vuurshow op een rotonde in Boekel. © Henny Bos
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Happy times en drugs, het valt niet altijd samen
    PREMIUM
    COLUMN PLAATS DELICT

    Happy times en drugs, het valt niet altijd samen

    Het Trimbos-Instituut publiceerde maandag een onderzoek dat buitengewoon slecht nieuws bevatte voor iedereen die pleit voor het legaliseren van xtc en andere partydrugs. Steeds meer Nederlanders belanden na drugsgebruik in het ziekenhuis, zo luidde de belangrijkste conclusie van de Monitor Drugsincidenten. In het rapport is exact te lezen hoe het komt dat een groeiend aantal drugsgebruikers op de afdeling Spoedeisende Hulp terecht komt. De xtc-pillen worden sterker, het tripmiddel ketamine (dat ook gebruikt wordt voor het verdoven van paarden) is bezig aan een opmars en het gebruik van ghb is niet te stuiten.