Volledig scherm
© Thinkstock

Brabant mag even afkoelen met regen op maandag

DEN BOSCH - Wie niets moet hebben van al die hoge temperaturen, kan maandag een beetje op adem komen. Het wordt in Brabant maximaal 22 graden. Later in de week wordt het naar verwachting weer flink warm: 28 graden.

In de nacht van zondag op maandag is al wat regen gevallen. Ook maandagochtend is plaatselijk een bui mogelijk, aldus Weerplaza.

Later op de dag schijnt steeds vaker de zon, het meest in het noorden. Vanaf dinsdag krijgen we een aantal dagen met flink wat zon en droog weer. Dinsdag is het 22 tot 24 graden, later in de week kan het in het zuiden 27 of 28 graden worden.

  1. Rust kenmerkt De Pont

    Rust kenmerkt De Pont

    TILBURG - Er zijn weinig musea die een kunstwerk een kwart eeuw laten staan. De Pont in Tilburg doet het wel. Zo vaak als je wilt kun je even binnenlopen bij James Turrell. Een aardedonkere gang door met een reling aan de rechterkant als houvast en eenmaal binnen een donkere ruimte met een bank waarop je kunt gaan zitten. Vervolgens is het wachten. Wachten tot de ruimte zich langzaam vult met licht. Meer gebeurt er niet, maar het is elke keer spectaculair en rustgevend. 
  2. Recensie: langzaam spoorloos verdwijnen

    Recensie: langzaam spoorloos verdwijnen

    In de regie van schrijver Samuel Beckett was Wachten op Godot een kwelling. Zo lang waren de pauzes waarop er niets gebeurde, dat het geduld van de toeschouwer op de proef werd gesteld. In Conversations (at the end of the World) gebeurt ook zoiets. Tegen de achtergrond van bergen sneeuw staan en liggen de acteurs op het podium en doen niks. Johan Leysen staart met de handen in de zakken wat omhoog, Jeroen Van der Ven leunt nonchalant tegen de piano, José Kuijpers frunnikt aan een armband, Jan Steen ligt op de grond en Marino Formenti zit op zijn pianokruk. De zaal wordt gekucht, een enkeling klapt eens in zijn handen. Hoe lang de stilte duurt? Een minuut? Drie? Waren het er vijf? Het wachten is functioneel. Tijd verglijdt. Eerder zei Steen al: ,,Pak het moment, zeggen ze. Onzin, je kunt het moment niet pakken. Ik heb het geprobeerd, het enige wat gebeurde is dat ik mijn klok aan gruzelementen sloeg.”