Aantal opgenomen patiënten in het ziekenhuis met het coronavirus op 9 april 2020.
Volledig scherm
Aantal opgenomen patiënten in het ziekenhuis met het coronavirus op 9 april 2020. © RIVM

Brabant telt 5011 coronapatiënten: de ziekenhuisopnamen in kaart

Het coronavirus blijft slachtoffers eisen in Nederland. In Brabant zijn voor zover bekend 4799 mensen besmet. Het aantal ligt in werkelijkheid hoger, omdat niet iedereen met klachten wordt getest. 

Het RIVM meldt niet meer hoeveel coronapatiënten er per gemeente zijn. Wel is bekend hoeveel ziekenhuisopnamen er in elke gemeente zijn. Die worden gepresenteerd in aantallen per 100.000 inwoners, om de verschillen tussen grote en kleine gemeenten te laten verdwijnen. Relatief gezien telt vooral de regio Noordoost-Brabant veel coronapatiënten.  

Het aantal ziekenhuisopnamen per Brabantse gemeente:

Hoe verloopt het aantal besmettingen in jouw gemeente van dag tot dag? Bekijk het hier:

Het totaal aantal besmettingen in Brabant wordt nog wel verdeeld. Hier zie je ze sinds de eerste besmetting van 27 februari: 

De samenwerkende ziekenhuizen delen eens in de paar dagen het aantal patiënten dat is overleden. De laatste update is van 4 april. Zie hier per dag het aantal coronapatiënten dat in Brabantse ziekenhuizen overleed. 

De ontwikkeling van het landelijk aantal overleden coronapatiënten zie je hieronder. Selecteer via het menu andere landelijke gegevens. 

Deze cijfers komen van de gerenommeerde Johns Hopkins-universiteit, die de wereldwijde verspreiding van het coronavirus per uur opvolgt en bijhoudt. Op dit moment is dit de laatste stand van zaken:

  1. Brabants coronanieuws van donderdag | Opnieuw minder coronapatiënten opgenomen, steeds meer teststraten
    PREMIUM

    Brabants corona­nieuws van donderdag | Opnieuw minder coronapa­tiën­ten opgenomen, steeds meer teststra­ten

    De meest recente cijfers tonen dat er opnieuw minder coronapatiënten zijn opgenomen in het ziekenhuizen. Ook gaat het de goede kant op met de mensen die weer herstellen. Het aantal nieuwe patiënten in de Brabantse ziekenhuizen ligt ongeveer gelijk op het aantal mensen dat het hospitaal weer mag verlaten. Wel roepen artsen en de koning op om in het paasweekeinde zoveel mogelijk thuis te blijven, ook motorrijders en wielrenners. De capaciteit in de ziekenhuizen is nog altijd beperkt. Een overzicht van het coronanieuws van donderdag.