Bashar Abdallah wacht (begin september) in het AZC in Oisterwijk op woonruimte. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Bashar Abdallah wacht (begin september) in het AZC in Oisterwijk op woonruimte. Foto ter illustratie. © Dolph Cantrijn

Brabant wil met spoed woonruimte regelen voor honderden asielzoekers

DEN BOSCH - Brabant wil binnen een maand woonruimte hebben gevonden voor zo’n 230 alleenstaande asielzoekers. Voor het einde van dit jaar moet er voor nog eens 550 statushouders onderdak zijn geregeld. Dat schrijft de Brabantse commissaris van de Koning, Ina Adema, dinsdagavond in een brief aan alle gemeenten. 

 1. Nieuwsoverzicht | Niet-gevaccineerden vertellen hun verhaal - Burgemeester Den Bosch roept ouders op om extra op kinderen te letten
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | Niet-gevacci­neer­den vertellen hun verhaal - Burgemees­ter Den Bosch roept ouders op om extra op kinderen te letten

  ‘Ik ben geen anti-vaxer! Maar ik heb geen vaccin genomen omdat het voor mij niet goed voelde.’ Meer dan 250 niet-gevaccineerde lezers reageerden op de oproep om hun verhaal te vertellen. En burgemeester Mikkers van Den Bosch plaatste vandaag een filmpje waarin hij zegt dat de nieuwe maatregelen ‘leid tot veel boosheid en misschien wel bij sommige jongeren tot woede'. Daarop roept hij ouders op om met hun kinderen in gesprek te gaan, naar aanleiding van een oproep voor rellen. Dit en meer in het nieuwsoverzicht van zaterdag.
 2. Nieuwsoverzicht | Oude kippenslachterij afgebrand in Hedel - Postbezorger aangevallen door hond
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | Oude kippen­slach­te­rij afgebrand in Hedel - Postbezor­ger aangeval­len door hond

  De brandweer uit Hedel, Kerkdriel, Zaltbommel en Gameren rukten zondagmiddag uit voor een grote brand bij een oude kippenslachterij in Hedel. Volgens gegevens van het Kadaster is het pand van fruithandel De Groot Fresh Group. En het KNMI geeft code geel af voor onder meer de Brabantse wegen. Zondagavond en -nacht wordt gladheid verwacht. Dit en meer in het nieuwsoverzicht van zondag.