Het Autotron in Rosmalen werd in 2015 al eens gebruikt als noodopvang. Toen ging het om asielzoekers. Nu hoopt Brabant dit scenario voor statushouders te voorkomen.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Autotron in Rosmalen werd in 2015 al eens gebruikt als noodopvang. Toen ging het om asielzoekers. Nu hoopt Brabant dit scenario voor statushouders te voorkomen. © Marc Bolsius

Brabant zoekt met spoed woonruimte voor bijna 800 statushouders, maar waar? ‘Een groot probleem’

DEN BOSCH - De woningnood was al hoog en nu moeten Brabantse gemeenten voor het einde van het jaar ook nog eens bijna achthonderd statushouders hebben gehuisvest. Hoe? Waar? En vooral ook met wie? Veel vragen, maar nog weinig antwoorden. ,,Je moet goed kijken naar wat je sociaal teweegbrengt.”

  1. Nieuwsoverzicht | Raceteam Frits van Eerd trekt zich terug voor race in Amerika - Deze bespaarfabels werken niet
    PREMIUM

    Nieuwsover­zicht | Raceteam Frits van Eerd trekt zich terug voor race in Amerika - Deze bespaarfa­bels werken niet

    Schapenhouders zijn in opperste staat van paraatheid, want wolf GW1625m maakt weer slachtoffers in Brabant. Verder heeft de hoofdverdachte in de terreurcampagne tegen de Hedelse fruithandel De Groot te horen gekregen hoe lang hij de cel in moet. En het raceteam van Jumbo-topman Frits van Eerd trekt zich terug voor een race. Dit en meer in het nieuwsoverzicht van dinsdag.