Volledig scherm
Welke brouwer tekent voor Brabants Lekkerste Bier 2018? © Ivo van Leeuwen

Brabants Lekkerste Bier 2018: wie durft te jureren?

OPROEPHILVARENBEEK - Wittekop uit Made (2017), Bastion uit Ravenstein (2016) en Zuster Agatha uit Berghem (2015): welke brouwer sluit aan bij dat illustere rijtje lekkerste bieren van Brabant?

Voor het vierde jaar op rij organiseren de drie Brabantse kranten de verkiezing van Brabants Lekkerste Bier. Traditiegetrouw stellen we ook onze lezers in de gelegenheid zich voor de jury te kandideren. Passie voor bier en kennis van het brouwproces zijn een pre.

Loflied

Het juryberaad staat onder leiding van Zjef Naaijkens, die als voorman van de RK Veulpoepers ooit hét loflied op de kunst van het bierbrouwen zong: 'Ja, er was nog nooit beter bier dan in het café d'n Egelantier'.

De jury selecteert in drie alcoholische klassen één bier. De brouwers ervan presenteren zich zondag 9 september op het Historisch Bierfestival in Hilvarenbeek. Die middag ook maakt Zjef Naaijkens bekend wie van de drie genomineerde brouwers Brabants Lekkerste Bier 2018 in de ketels heeft zitten.

Jurylid worden? Mail naar brabantslekkerstebier@gmail.com

Dossier Brabants Lekkerste Bier

  1. Wijze woorden Bossche bisschop gelden ook bij bestrijding drugsindustrie
    PREMIUM
    COLUMN PLAATS DELICT

    Wijze woorden Bossche bisschop gelden ook bij bestrij­ding drugsindu­strie

    Oude tijden herleefden afgelopen zaterdag op het CDA-congres in Amsterdam, waar de Bossche bisschop Gerard de Korte de christendemocraten mocht toespreken. Later op de dag zou CDA-leider Sybrand Buma een pakket aan voorstellen presenteren om de georganiseerde misdaad harder aan te pakken. Buma tapte uit het inmiddels vertrouwde vaatje van zero tolerance: zwaardere straffen en meer bevoegdheden voor politie en justitie.