Fransje en Flip (r.) Raap uit Nuenen, die op maandag 25 mei om het leven kwamen toen hun auto van de weg raakte en in het water belandde.
Volledig scherm
PREMIUM
Fransje en Flip (r.) Raap uit Nuenen, die op maandag 25 mei om het leven kwamen toen hun auto van de weg raakte en in het water belandde. © Familie Raap

Brabants nieuws van woensdag | België wil weer op familiebezoek - Omgekomen Flip (80) was politieheld

Sportscholen kunnen waarschijnlijk op 1 juli weer open. Flip Raap (80) en zijn vrouw Fransje (74) kwamen maandag om bij een ongeluk in Nuenen. In 1977 verrichte hij nog een heldendaad als agent. Dit en meer over het schoonhouden van je zwembad én het voorkomen van aanvallen van buizerds lees je in het Brabants nieuwsoverzicht van woensdag.

 1. Nieuwsoverzicht | Wéér ongeluk op een van de gevaarlijkste wegen van Brabant - BLM-kunstwerk na dag al vernield
  PREMIUM
  Brabants nieuws van zondag

  Nieuwsover­zicht | Wéér ongeluk op een van de gevaarlijk­ste wegen van Brabant - BLM-kunst­werk na dag al vernield

  Wéér gebeurde er vandaag een ongeluk op een van de gevaarlijkste wegen van Brabant. Het was al vaak raak op de Vijf Eikenweg. Twee mensen raakten ernstig gewond. Hoe lang moet het nog duren voor de weg veilig is?, vragen mensen zich af. Verder gingen boeren vandaag opnieuw de straat op en is een politiemedewerker aangevallen, waardoor hij nu in het gips zit. Dat en meer in het Brabantse nieuwsoverzicht van deze zondag.
 2. Brabantse pagina's voor kamerverhuur breken met ‘discriminerend’ Dutch only: ‘Pure xenofobie’
  PREMIUM

  Brabantse pagina's voor kamerver­huur breken met ‘discrimi­ne­rend’ Dutch only: ‘Pure xenofobie’

  TILBURG - Kamers zat, maar ‘No internationals’ of ‘Dutch only’. Het is al jaren een doorn in het oog van buitenlandse studenten die een onderkomen zoeken in Nederland. Facebook staat vol beschikbare woonruimten, maar veel studenten willen geen buitenlandse huisgenoten. Een beheerder van pagina's in onder meer Tilburg, Eindhoven, Den Bosch en Breda breekt hier nu mee en verwijdert sinds deze week aanbieders die deze ‘discriminerende’ eisen stellen.