Aan de Mortelweg in Vlijmen heeft de wolf weer toegeslagen. Veerarts Roland van Riel hecht een gewond lam
Volledig scherm
PREMIUM
Aan de Mortelweg in Vlijmen heeft de wolf weer toegeslagen. Veerarts Roland van Riel hecht een gewond lam © Gert-Jan Buijs

Brabants nieuws van zaterdag | Politie schiet op verwarde man, wolf slaat opnieuw toe en staat op beeld

De politie heeft zaterdagochtend in Halsteren op een verwarde man geschoten. De 27-jarige verwondde zichzelf met een mes en kwam bij het incident om het leven. De Rijksrecherche doet onderzoek naar de zaak. In Vlijmen heeft de wolf die Heusden al een week in z'n greep houdt, opnieuw schapen aangevallen. Het dier is op camerabeelden vastgelegd. Dat en meer in het Brabants nieuwsoverzicht van zaterdag.

• De wolf die al een week huishoudt onder schapen in Heusden is zaterdagmorgen vol in beeld gekomen bij een aanval aan de Mortelweg in Vlijmen. Dat is vlakbij nieuwbouwwijk Geerpark. Kort daarvoor zat Amyra Stupers (16) daar nog met haar vrienden in de speeltuin. Aan de Mortelweg had hobbyboerin Joke van de Wiel vijf volwassen schapen en vijf lammeren lopen. Twee lammeren zijn doodgebeten en aangevreten, een ooi is het water in gevlucht en ligt verdronken in de sloot. Als de wolf geen manier weet te vinden om het gebied te verlaten, rijst de vraag hoe lang dit zo door kan blijven gaan. Hij zit nu ‘opgesloten’ tussen de bebouwde kommen van Waalwijk en Den Bosch en de A59 en de Maas.

  1. Bedrijfspand in Hapert in vlammen, brand onder controle

    Bedrijfs­pand in Hapert in vlammen, brand onder controle

    HAPERT - In een bedrijfspand van Van der Heijden Transport aan de Diamantweg in Hapert woedt vrijdagmiddag- en avond een zeer grote brand. De brand ontstond al aan het begin van de middag en leek snel onder controle, maar laaide net voor 15.00 uur weer op. Er leek enige tijd sprake van ontploffingsgevaar vanwege opgeslagen explosieve stoffen. Er zijn knallen gehoord. Inmiddels is het pand grotendeels uitgebrand en richt de brandweer zich op het sparen van de omliggende gebouwen en natuurgebieden.