Volledig scherm
Coen Hendriks © CDA

Brabants Statenlid spreekt nu wel goede tekst uit in herkanste beëdiging

DEN BOSCH - Na zijn misser in maart had Coen Hendriks anderhalve maand om te oefenen op de zin: ‘Zo waarlijk helpe mij God almachtig’. En ja hoor, vrijdag sprak hij in de herkansing wel de goede woorden uit bij zijn beëdiging als Statenlid voor het CDA. 

Bij de eerste poging eind maart raakte Hendriks de draad kwijt. ‘Zo waar help God mij bedank ik’, haspelde de politicus uit Boerdonk. Zijn reactie toen: ,,Ik had even een error. Anders kan ik het niet noemen. Dat is natuurlijk niet prettig, want je staat daar wel en plein public in de fout te gaan.” Bij de herkansing van vrijdag ging het beter, al leek hij ‘help’ te zeggen in plaats van ‘helpe’. Zijn collega's in de Brabantse Staten maalden daar niet om en gaven Hendriks een klaterend applaus. 

  1. Feestfilmpje met Snollebollekes in de prijzen bij wielergala UCI
    VIDEO

    Feestfilm­pje met Snollebol­le­kes in de prijzen bij wielergala UCI

    GUILIN - Het filmpje werd al ruim anderhalf miljoen keer bekeken door wielerliefhebbers: een massa aan wielerfans springend en dansend op ‘Links Rechts’ van Snollebollekes op de Col du Latauret tijdens de afgelopen Tour de France. En het filmpje is nu ook nog eens in de prijzen gevallen, want de internationale wielerbond UCI eerde de video met de Buzz Video of the Year Award tijdens het wielergala in het Chinese Guilin.