Volledig scherm
PREMIUM
Broers Marijn (midden) en Francis (rechts) de Dobbelaere laten zich bijpraten over boeren in de States. © Paul Driessen

Brabantse boeren verkennen emigratie: ‘Ik wil zo snel mogelijk vertrekken’

UDEN - Een boerderij beginnen in Noord-Amerika, dat ziet Marijn de Dobbelaere wel zitten. Daarom loopt de Bossche student (21) donderdagavond in Uden rond op de emigratiemarkt voor boeren. ,,In Nederland word je bang om te investeren.”

De reislustige boer woont op kamers in Den Bosch, waar hij de opleiding Tuin- en akkerbouw volgt op de HAS Hogeschool.  Zijn ouders hebben een pluimvee- en akkerbedrijf in Goes. Hij zou daar best mee door willen gaan. ,,Maar als je ziet wat er allemaal gebeurt in Nederland met strengere regels en saneringen, dan word je bang om te investeren. In de VS of Canada heb je meer ruimte, mogelijkheden én is er meer waardering voor de sector. Ik ben nog een jaartje bezig met mijn studie, daarna wil ik zo snel mogelijk vertrekken.”

  1. Stormachtige carnaval met zware windstoten, meerdere optochten gaan niet door

    Stormachti­ge carnaval met zware windstoten, meerdere optochten gaan niet door

    Harde windstoten en regen teisteren dit jaar carnaval. Vooral zondag wordt het hondenweer, voorspelt Weeronline. ,,Carnavalsvierders moeten dit weekend rekening houden met forse windstoten en ook regent het langdurig en hard.” Het KNMI heeft voor zondag code geel afgekondigd in het zuiden. ,,Het is de vraag of de praalwagens de harde wind aankunnen”, zegt weervrouw Diana Woei van Weerplaza. Na het weekend wordt het iets beter.