Volledig scherm
PREMIUM
Beeld ter illustratie. © Getty Images/iStockphoto

Brabantse huisartsen overbelast: ‘Soa’s? Dat is een taak van de GGD’

BOXTEL - Huisartsen zijn druk, drukker, drukst. Ze kunnen er niets bij hebben. Dus de boodschap van de GGD Hart voor Brabant - vrij vertaald: ‘neem het soa-spreekuur van ons over’ - leidt tot ‘verbijstering en boosheid’.

De mailbox van huisarts Freek Teller (53) ontplofte eind vorige week. Allemaal berichten van bezorgde Brabantse huisartsen. Aanleiding was een brandbrief van de GGD Hart voor Brabant van een paar dagen eerder. De mededeling was helder: de zorginstelling stopt vanwege een personeelstekort per direct met het soa-spreekuur en het verstrekken van PrEP-medicatie, dat het risico op hiv-besmetting uitsluit. Mensen moeten zich, aldus de GGD, voorlopig tot hun eigen huisarts richten.

  1. Conducteur aan schandpaal genageld door groep ‘Tegen Boerkaverbod’ nadat hij nikabdraagster uit trein zet

    Conducteur aan schandpaal genageld door groep ‘Tegen Boerkaver­bod’ nadat hij nikabdraag­ster uit trein zet

    ROOSENDAAL - De 19-jarige nikabdraagster uit Roosendaal die maandag uit de trein dreigde te worden gezet heeft van de confrontatie een filmpje gemaakt, dat is op de Facebookpagina Tegen Boerkaverbod geplaatst. In het filmpje wordt de identiteit van de conducteur nadrukkelijk getoond. De NS vindt dit veel te ver gaan: ,,Onze mensen moeten met rust gelaten worden, ook op sociale media.”