Volledig scherm
© Peter Schong

Brabantse katten mogen niet langer afgeschoten worden

DEN BOSCH - Brabantse katten mogen niet langer afgeschoten worden. Een motie van de Partij voor de Dieren werd vrijdag aangenomen. Brabant sluit zich daarmee aan bij een meerderheid van de provincies waarin katten niet mogen worden afgeschoten door jagers.

De provincie stuurde eerder aan op een zogeheten 'aanwijzing voor de afschot van verwilderde katten'. De dieren zouden schade aan flora en fauna in de natuur aanrichten. Uit onderzoek van de Partij voor de Dieren bleek echter dat deze schade nooit door de provincie is geconstateerd. Dat leidde tot het besluit om het afschieten van katten niet toe te staan.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Madelon (22) nam haar eigen leven: ‘Pap, mam, ik weet dat jullie het nooit zullen begrijpen’
    PREMIUM
    VIDEO

    Madelon (22) nam haar eigen leven: ‘Pap, mam, ik weet dat jullie het nooit zullen begrijpen’

    HAARSTEEG - Marjolein ter Hark-Houttuin uit Haarsteeg verloor haar 22-jarige dochter aan een zelfgekozen dood. Marjolein begrijpt het niet. ‘Waarom dacht ze toch dat haar leven in duigen lag, dat ze nooit meer opnieuw kon beginnen?’ Is er een schuldige, was er een reden? ‘Nee, niemand kon hier iets aan doen’. Vandaag is het Blue Monday, volgens de Britse psycholoog Cliff Arnali de meest sombere dag van het jaar. Elk jaar wordt de dag door organisaties als MIND aangegrepen om aandacht te vragen voor depressie.