Boswachter Frank van Kalleveen bij de heide in De Maashorst die door de aanhoudende droogte en warmte bruin kleurde in plaats van paars.
Volledig scherm
PREMIUM
Boswachter Frank van Kalleveen bij de heide in De Maashorst die door de aanhoudende droogte en warmte bruin kleurde in plaats van paars. © Van Assendelft

Brabantse natuur smacht naar regen, heel veel regen

NISTELRODE - Warm nazomerweer en aanhoudende droogte drukken een stempel op Brabantse natuurgebieden. Kenners delen hun zorgen en hopen op een kletsnat najaar. ,,We hebben regen nodig, en veel ook!”

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. Burgemeesters slaan alarm over drugsindustrie: ‘Aanpak georganiseerde misdaad faalt’
  PREMIUM

  Burgemees­ters slaan alarm over drugsindu­strie: ‘Aanpak georgani­seer­de misdaad faalt’

  TILBURG - Een groep burgemeesters slaat alarm over de ‘falende aanpak’ van de georganiseerde misdaad in Nederland. In een gezamenlijk manifest pleiten de burgemeesters, onder wie Theo Weterings (Tilburg) en Paul Depla (Breda), onder meer voor het legaliseren van softdrugs en extra geld voor politie en justitie, waardoor drugscriminelen steviger en efficiënter kunnen worden aangepakt.