Volledig scherm
KBO-voorzitter Leo Bisschops (rechts) en Tjeerd Bakker, voorzitter van het Rode Kruis midden- en west-Brabant, schudden elkaar de hand op de samenwerking. © Arno Heesakkers

Brabantse organisaties werken samen aan veiligheid van ouderen

DEN BOSCH - Voor kwetsbare ouderen dreigt een gapend gat vol veiligheidsrisico’s als vallen, brand en inbraak. 

Dit wordt mede veroorzaakt doordat de landelijke overheid het aloude bejaardenhuis afschafte en een hoge drempel opwierp om in het verpleeghuis te kunnen worden opgenomen. Dat gat is te groot en moet gedicht worden met een nieuwe tussenvorm, een alternatief voor het bejaardenhuis. 

Dat vinden vier Brabantse organisaties; Rode Kruis, brandweer, GHOR (Geneeskundige Hulpverleningsorganisaties in de Regio) en seniorenvereniging KBO. Zij hebben de handen ineen geslagen om de veiligheid van kwetsbare ouderen alvast te vergroten en om ervoor te zorgen dat zij zichzelf beter kunnen redden.

Veilig wonen

Gisteren ondertekenden de organisaties in Den Bosch een twee jaar durende overeenkomst. Doelen: zorgen dat er zoveel mogelijk workshops over veilig wonen worden gegeven in zoveel mogelijk Brabantse gemeenten. Verder kunnen ouderen hun woning laten scannen op veiligheid.  Om dit mogelijk te maken, moeten vrijwilligers worden opgeleid door deskundigen uit de diverse sectoren. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement