Een werknemer van de Efteling veegt de drakentanden schoon tijdens de voorbereiding van de heropening
Volledig scherm
PREMIUM
Een werknemer van de Efteling veegt de drakentanden schoon tijdens de voorbereiding van de heropening © Efteling

Brabantse pretparken uitgepoetst en klaar om open te gaan: ‘Het is toch wel spannend na zo‘n lange tijd’

Als de geplande versoepelingen doorgaan mogen de buitenlocaties van pretparken vanaf woensdag 19 mei weer open. Het kabinet hakt maandag de knoop door als de laatste coronacijfers bekend zijn. De meeste Brabantse pretparken willen zo snel mogelijk open, maar sommigen blijven nog even dicht. 

 1. Nieuwsoverzicht | Honderden vluchten Transavia sneuvelen - Meerdere kinderen onwel tijdens feest
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | Honderden vluchten Transavia sneuvelen - Meerdere kinderen onwel tijdens feest

  Door personeelstekorten worden komende zomer honderden vluchten van Transavia geschrapt. Dat raakt ook vakantievluchten vanaf Eindhoven Airport. Bij een zogeheten Minor feest in Helmond zijn vrijdagavond meerdere kinderen onwel geworden. En de man die vrijdagochtend zwaargewond werd gevonden in een natuurgebied in Helvoirt, blijkt een 68-jarige Bredanaar te zijn. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van zaterdag.
 2. Nieuwsoverzicht | Organisatie festival geschrokken na mogelijke drogering met naalden - Willem (82) trekt derdemachtswortel uit 36 cijfers
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | Organisa­tie festival geschrok­ken na mogelijke drogering met naalden - Willem (82) trekt derde­machts­wor­tel uit 36 cijfers

  Vrienden en uitgaanspubliek herdachten de overleden Tiktokker Lucas (20), die dinsdagnacht omkwam bij een scooter-ongeluk. In Kaatsheuvel zijn zaterdagavond zes mensen mogelijk met een injectienaald met verdovende middelen geprikt. De gemeente Etten-Leur wil via een sluipweggetje arbeidsmigranten op een lokaal industrieterrein huisvesten. Dit en meer in het nieuwsoverzicht van zondag.