Volledig scherm
© ANP

Brabantse scholen ontvangen subsidie voor muziekonderwijs

BRABANT – 65 basisscholen in Noord-Brabant mogen een subsidie van het Fonds voor Cultuurparticipatie ontvangen. Hiermee kunnen zij komend schooljaar aan de slag gaan met muziek.

In heel Nederland zijn er ruim 1000 scholen die dankzij de subsidieregeling Impuls muziekonderwijs kunnen werken aan beter muziekonderwijs.

De 65 scholen, die verspreid zijn over heel Noord-Brabant, kunnen de komende drie jaar werken aan de verbetering van hun muziekonderwijs. Het totaal aantal scholen dat in de afgelopen twee rondes van het subsidiebeleid een subsidie heeft ontvangen staat nu op 114.

542 scholen
De tweede ronde van de Impuls muziekonderwijs sloot op 1 april. Alle scholen die een aanvraag indienden, hebben bericht ontvangen. Nadat vorig jaar in de eerste ronde al 542 scholen in Nederland konden starten met het versterken van hun muziekonderwijs, gaan in het aankomend schooljaar nog eens bijna 500 nieuwe scholen aan de slag met meer en beter muziekonderwijs. De derde ronde gaat open op 2 oktober 2017.

Voor de tweede ronde van de regeling ontving het Fonds voor Cultuurparticipatie ruim 850 aanvragen. Dit is aanzienlijk meer dan de circa 500 aanvragen die binnen het beschikbare budget van €8 miljoen voor deze ronde gehonoreerd konden worden.

Met de Impuls muziekonderwijs geeft het Fonds voor Cultuurparticipatie basisscholen de kans te investeren in meer en beter muziekonderwijs. Dit doen zij onder meer door een samenwerking aan te gaan met een muzikale partner en de deskundigheid van de leerkrachten te vergroten.