Jan-Frans Brouwers (50Plus) tijdens een eerder statendebat. Zijn partij solliciteerde vrijdag nadrukkelijk naar een plek in de coalitie.
Volledig scherm
PREMIUM
Jan-Frans Brouwers (50Plus) tijdens een eerder statendebat. Zijn partij solliciteerde vrijdag nadrukkelijk naar een plek in de coalitie. © Jan Zandee

Brabantse veehouders krijgen negen maanden uitstel, met zicht op meer

DEN BOSCH - De Brabantse provinciepolitiek heeft vrijdag negen maanden extra tijd gekocht om tot een nieuw landbouw- en stikstofbeleid te komen. De strengere milieu-eisen voor stallen zijn in elk geval tot 1 januari 2021 uitgesteld. Waarschijnlijk krijgen boeren later nog meer respijt, als de op handen zijnde rechtse coalitie een feit is.

  1. Nieuwsoverzicht | Mondkapjes overwogen in Bergen op Zoom - Populair reuzenrad blijkt niet goedgekeurd
    PREMIUM

    Nieuwsover­zicht | Mondkapjes overwogen in Bergen op Zoom - Populair reuzenrad blijkt niet goedge­keurd

    Bergen op Zoom neemt extra maatregelen om het coronavirus in te dammen. Zo blijft de moskee waar veel besmettingen zijn geconstateerd voorlopig dicht. Ook worden Belgen opgeroepen niet te komen. Meer dan 14 procent van de Bergenaren die zich afgelopen week liet testen op corona bleek het virus ook echt te hebben. Dat percentage ligt fors hoger dan het landelijk gemiddelde. Verder maakte de politie vandaag bekend dat twee Nigerianen zijn opgepakt voor de zware mishandeling in het azc in Gilze, waarbij een vrouw met kokend water werd overgoten.