Volledig scherm
PREMIUM
Wij zijn gebreid door de bieb-breiers in Oss. © Arno Heesakkers

‘Breien Suf? Ach man, alsof vissen zo spannend is’

ColumnOSS - Donderdagmiddag, bibliotheek Oss, tussen bollen wol en fleurige katoen zijn twintig vrouwen driftig in de weer met breipennen. De bieb-breiers komen om de week hier om één recht, één averecht te doen. ,,Mannen hebben het uitgevonden”, zegt Annemieke van der Peet. Wat? ,,Breien.” Ga weg! 

,,Jawel, ken je dat aloude lied niet van Truus Koopmans?” Wacht, ze zingt het even: ‘Op de grote stille heide, dwaalde de herder eenzaam rond, hij breit aan zijn wollen sokken, op zijn schapen past de hond’. 
Ach jee, mannen dus, maar hier zit er niet één. Annemieke: ,,Die vinden breien suf, ze gaan liever vissen of zo. Alsof dát spannend is. En aan het eind van de dag komt hij met lege handen thuis en moet jij alsnog langs de viskraam.” 

  1. Storm Dennis raast over Brabant: vrouw overlijdt na ongeluk met rukwind, woonboot zinkt, dak Gruyterfabriek opgetild
    PREMIUM
    video

    Storm Dennis raast over Brabant: vrouw overlijdt na ongeluk met rukwind, woonboot zinkt, dak Gruyterfa­briek opgetild

    Storm Dennis zorgde zondag voor veel problemen in Brabant. Bomen waaiden om, een woonboot zonk en een jonge vrouw overleed na een ongeluk met een rukwind. Het was daardoor topdrukte bij de hulpdiensten. Het KNMI kondigde code geel af, omdat de windstoten 90 km/u haalden. Code geel geldt inmiddels niet meer voor Brabant. Hieronder zie je wat de storm veroorzaakte.