Wij zijn gebreid door de bieb-breiers in Oss.
Volledig scherm
PREMIUM
Wij zijn gebreid door de bieb-breiers in Oss. © Arno Heesakkers

‘Breien Suf? Ach man, alsof vissen zo spannend is’

ColumnOSS - Donderdagmiddag, bibliotheek Oss, tussen bollen wol en fleurige katoen zijn twintig vrouwen driftig in de weer met breipennen. De bieb-breiers komen om de week hier om één recht, één averecht te doen. ,,Mannen hebben het uitgevonden”, zegt Annemieke van der Peet. Wat? ,,Breien.” Ga weg! 

,,Jawel, ken je dat aloude lied niet van Truus Koopmans?” Wacht, ze zingt het even: ‘Op de grote stille heide, dwaalde de herder eenzaam rond, hij breit aan zijn wollen sokken, op zijn schapen past de hond’. 
Ach jee, mannen dus, maar hier zit er niet één. Annemieke: ,,Die vinden breien suf, ze gaan liever vissen of zo. Alsof dát spannend is. En aan het eind van de dag komt hij met lege handen thuis en moet jij alsnog langs de viskraam.” 

  1. Brabants nieuws van maandag | Meesjes sterven massaal, zorgen om overdracht coronavirus van nerts op mens
    PREMIUM

    Brabants nieuws van maandag | Meesjes sterven massaal, zorgen om overdracht coronavi­rus van nerts op mens

    Landbouwminister Carola Schouten meldde vandaag dat waarschijnlijk een tweede dier-op-mensbesmetting met het coronavirus heeft plaatsgevonden op een van de nertsenbedrijven in de Peel. En wat is er toch aan de hand met de koolmees en de pimpelmees? Liefst 33 procent van de jonkies sterft. Lees dit en meer belangrijk en opvallend Brabants nieuws van maandag terug in het overzicht.