Laurens Dekkers met een bagel insecten, krekels, meelwormen en een sprinkhaan.  ‘Eerlijk gezegd zit er niet heel veel smaak aan. Een beetje nootachtig’.
Volledig scherm
PREMIUM
Laurens Dekkers met een bagel insecten, krekels, meelwormen en een sprinkhaan. ‘Eerlijk gezegd zit er niet heel veel smaak aan. Een beetje nootachtig’. © foto Marc Bolsius

Broodje insecten, vies, jákkes? Welnee, gezond en ze kraken zo lekker

Veel mensen vinden het onsmakelijk; insecten eten. De vraag is waaróm eigenlijk, waarom geen meelworm en wel een varken, koe of kip? ‘Nou, wie insecten kleine engerds vindt, gaat ze echt niet eten’.

  1. Nieuwsoverzicht | Martelkamer lag vol met snoeischaren, scalpels en vingerklemmen - Parkeerboete te omzeilen met app
    PREMIUM

    Nieuwsover­zicht | Martelka­mer lag vol met snoeischa­ren, scalpels en vingerklem­men - Parkeerboe­te te omzeilen met app

    Met de invoering van scanauto's is het aantal boetes dat wordt uitgeschreven flink toegenomen. De start-up Parkeerwekker dreigt voor gemeenten roet in het eten te gooien. Het bedrijf ontwikkelt namelijk een systeem dat je waarschuwt als een scanauto jouw auto scant. Ook belandden tienduizenden sperziebonen donderdagmorgen op de weg en zit Rijkswaterstaat met een rekening van een paar duizend euro voor de opruimkosten. Dat en meer in dit nieuwsoverzicht van donderdag 17 september.