Volledig scherm
Een still uit de video van de mishandeling in Helmond die rondgaat op sociale media. © videostill ED

Burgemeester na ernstige mishandeling in Helmond: ‘Dit kan niet ongestraft voorbij gaan’

HELMOND - De Helmondse burgemeester Elly Blanksma heeft met afschuw naar de beelden gekeken die op sociale media rondgaan van een vechtpartij in het centrum van Helmond. ,,We zullen er alles aan doen zodat de verdachten gestraft worden”, laat Blanksma maandagochtend bij NPO radio 1 weten.

De mishandeling vond zaterdagnacht rond 05.00 uur plaats in het centrum van Helmond en werd van een afstand gefilmd door omstanders. Op de beelden die circuleren op het internet is te zien hoe er wordt ingetrapt op een slachtoffer dat weerloos op de grond ligt. Bij de vechtpartij vielen vier slachtoffers, die allen naar het ziekenhuis zijn gebracht. 

Naast het filmpje dat op sociale media rondgaat, zijn er ook beelden van de bewakingscamera's die in het centrum van Helmond hangen. Blanksma laat weten dat twee verdachten op beeld zijn vastgelegd. Een van de verdachten is aangehouden, naar de ander is de politie op zoek. 

Slachtoffers komen uit Helmond

Alle vier de slachtoffers zijn Helmondse jongens. ,,Ook een van de verdachten komt uit Helmond, de ander weet ik niet. Maar de twee verdachten zijn geen onbekenden voor de politie.”

Volgens burgemeester Blanksma gaat het naar omstandigheden goed met de slachtoffers. ,,Dit heeft natuurlijk een enorme impact en kan wat mij betreft niet ongestraft voorbij gaan. We zullen er alles aan doen zodat de verdachten gestraft worden.”