Volledig scherm
© Tom Tacken

Buschauffeurs staken donderdag in heel Brabant: 'Ga ervan uit dat er niets rijdt'

POLLDEN BOSCH – In vrijwel heel Brabant ligt donderdag het stads- en streekvervoer stil doordat buschauffeurs van vakbond FNV gaan staken. ,,Reizigers moeten ervan uit gaan dat er helemaal niets rijdt”, aldus woordvoerder Marlies Peeters van FNV.

In Brabant gaan er donderdag zo’n 1.300 chauffeurs staken. Zij werken volgens Peeters voor onder meer Arriva en Hermes. De chauffeurs staken omdat ze een loonsverhoging van gemiddeld 3,5 procent willen hebben, bruto is dat 100 euro per werknemer. 

De vakbond wil ook dat er fatsoenlijke pauzes ingelast moeten worden, zodat buschauffeurs voortaan niet meer vier uur achter elkaar aan het rijden zijn, zonder naar de toilet te kunnen.

Als gevolg van de stakingen rijden er donderdag gelijk vanaf het begin van de dag 'nauwelijks tot geen bussen meer', aldus Peeters. Zij adviseert reizigers om ervan uit te gaan dat er helemaal geen bussen rijden.

poll

Ik heb begrip voor de buschauffeurs die donderdag de hele dag het werk neerleggen

  • Eens (68%)
  • Oneens (32%)
2259 stemmen
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Zuidelijk Toneel betrokken 
bij publiciteitsstunt rond gestolen Picasso
    PREMIUM

    Zuidelijk Toneel betrokken bij publici­teits­stunt rond gestolen Picasso

    TILBURG/ANTWERPEN - Overvallen door hun eigen publiciteitsstunt zijn ze, de makers van het Antwerpse theatercollectief Berlin. Contacten met de pers zijn tijdelijk stilgelegd. Ook Het Zuidelijk Toneel , coproducent van de voorstelling die volgend jaar in Tilburg zijn Nederlandse première beleeft, verwijst naar de korte door Berlin gegeven verklaring. ‘We willen eerst praten met de betrokkenen. Binnen enkele dagen geven we meer duiding’, schrijft Berlin op zijn website.