Volledig scherm
© Nextdoor

Buurtplatform Nextdoor populair in Brabant

DEN BOSCH - Brabanders zijn naar verhouding erg actief op de digitale buurtplaats Nextdoor. Inmiddels is van alle Brabantse buurten 32 procent actief op het platform.

In het hele land zijn inmiddels 2800 van de 12.000 buurten actief op Nextdoor, aldus een woordvoerster van het bedrijf. Nextdoor hanteert de buurtindeling van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Brabantse gezelligheid
Nextdoor is een soort besloten buurt-Facebook. Buren kunnen elkaar ontmoeten, bijvoorbeeld om spullen te (ver)kopen, gevonden of vermiste huisdieren op te geven of een oppas voor de kinderen te zoeken. Deelname is gratis. Alleen mensen die in de buurt wonen, worden toegelaten tot de groep.

Hoe het komt dat Brabanders vaker meedoen? ,,Mogelijk heeft dat te maken met de Brabantse gezelligheid. Mensen zijn hier misschien al wat socialer en meer met hun buren bezig," aldus Nextdoor. Er zijn meer buurtapps zoals Nextdoor.

Lees in het Brabants Dagblad van donderdag 25 augustus de ervaringen van mensen die er gebruik van maken.

  1. Kritiek op nieuwe Brabantse cultuurprijs: 'zo wil ik niet mee doen'

    Kritiek op nieuwe Brabantse cultuurprijs: 'zo wil ik niet mee doen'

    TILBURG/DEN BOSCH - Dertig Brabantse makers dingen mee naar de nieuwe provinciale publieksprijs Brabant Cultuur 2018. Maar een aantal genomineerde makers is helemaal niet meer zo blij met hoe dat moet. Sigrid Calon, kunstenares uit Tilburg, heeft de organisatie al laten weten dat ze verder af ziet van deelname. ,,Ik ga hier geen energie in stoppen." Renée van Trier, beeldend kunstenares uit Breda, schreef een kritische brief: Op deze manier wil ze zichzelf helemaal niet promoten.