Met 11-11 werd afgelopen jaar onder meer in Oeteldonk gewerkt met afgesloten pleinen met een maximumaantal bezoekers, zoals hier op de Parade.
Volledig scherm
PREMIUM
Met 11-11 werd afgelopen jaar onder meer in Oeteldonk gewerkt met afgesloten pleinen met een maximumaantal bezoekers, zoals hier op de Parade. © Marc Bolsius

Cafés open, kan carnaval dan toch wél doorgaan? ‘Als het op 1,5 meter moet, zie ik het niet zitten’

videoDEN BOSCH/TILBURG - De nieuwe versoepelingen leiden met carnaval geheid tot volle cafés, straten en pleinen, voorspellen de burgemeesters in het zuiden en het oosten van het land. Maar hoe gaat een handjevol boa’s erop toezien dat iedereen keurig blijft zitten en 1,5 meter afstand houdt? Dát is immers geen carnaval.

  1. Slapend reizen en ‘s ochtends wakker worden in een Europese stad: zo pak je de nachttrein vanuit Brabant
    PREMIUM

    Slapend reizen en ‘s ochtends wakker worden in een Europese stad: zo pak je de nachttrein vanuit Brabant

    Door het personeelstekort in de luchtvaart, meer aandacht voor duurzaamheid en de stijging van brandstofprijzen gaan steeds meer mensen op zoek naar alternatieve manieren van reizen. Nachttreinverbindingen zijn meer in trek en bedrijven die een nachttreindienst exploiteren, schieten als paddenstoelen uit de grond. Ook vanuit Brabant bieden ze alternatieven voor bijvoorbeeld vluchten van Eindhoven Airport.