Volledig scherm
De Markt in Roosendaal © Edmund Messerschmidt / Het Fotob

Carnaval eindigt bijna fataal voor agent: man probeert hem te wurgen

ROOSENDAAL - Een 30-jarige man heeft in de nacht van zaterdag op zondag geprobeerd een agent te wurgen in Roosendaal. De inwoner van Velsen-Noord wordt verdacht van poging tot doodslag. Dat meldt een politiewoordvoerder.

Dit gebeurde nadat agenten hem rond 00.30 uur op de Markt op zijn gedrag hadden aangesproken. Zij zagen dat de man enkele meisjes lastig viel bij een buitenbar van een café. Ook sloeg hij hard op een statafel en schopte hij er tegen.

De agenten vroegen hem naar een identiteitsbewijs, maar hij wilde dit niet tonen. De agenten probeerden de man aan te houden maar hij verzette zich. Hij wist zijn arm om de nek van een van de agenten te klemmen. Volgens de politiewoordvoerder werd de agent zo strak vastgehouden dat die dacht dat zijn laatste uur had geslagen.

Meerdere agenten wisten uiteindelijk de 30-jarige man in de boeien te slaan. De agent die werd vastgehouden, liep een spierscheuring in zijn kuit op en een stijve nek. Ook had hij een schorre stem. Een andere agent liep een hoofdwond op.

Het bleek dat de man onder invloed was van drank en drugs. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Zuidelijk Toneel betrokken 
bij publiciteitsstunt rond gestolen Picasso
    PREMIUM

    Zuidelijk Toneel betrokken bij publici­teits­stunt rond gestolen Picasso

    TILBURG/ANTWERPEN - Overvallen door hun eigen publiciteitsstunt zijn ze, de makers van het Antwerpse theatercollectief Berlin. Contacten met de pers zijn tijdelijk stilgelegd. Ook Het Zuidelijk Toneel , coproducent van de voorstelling die volgend jaar in Tilburg zijn Nederlandse première beleeft, verwijst naar de korte door Berlin gegeven verklaring. ‘We willen eerst praten met de betrokkenen. Binnen enkele dagen geven we meer duiding’, schrijft Berlin op zijn website.