Volledig scherm
Carnavalswagen weggehaald uit schuur Etten-Leur, teruggevonden in sloot. Foto Alexander Vingerhoeds © Alexander Vingerhoeds

Carnavalswagen weggehaald uit schuur, teruggevonden in sloot

ETTEN-LEUR - 'We liggen op koers nar 't end' was het thema van de wagen van CV Wittegeiut uit Etten-Leur, maar een deel van het eerbetoon aan Nar Wimmuhkuh nam een afslag eerder. Maandagochtend werd de bijwagen teruggevonden in een sloot aan de Hoevenseweg.

Volgens Valerie Mathijsen, ontwerpster bij de club, is het ding na de optocht van zondag weggehaald uit hun schuur. De bijwagen met narrenkoppen is bijna onherkenbaar beschadigd. 

Deelname aan de optocht in Kielegat, waar Wittegeiut vanmiddag meerijdt, komt niet in gevaar. 

,,We kunnen volgens mij wel zonder dit wagentje. Maar als we daar tijd voor hebben, zullen we hem wel eerst uit de sloot moeten gaan halen.''

  1. Straat blank en gat in fietspad: 'Ik waarschuwde fietsers in mijn pyjama'

    Straat blank en gat in fietspad: 'Ik waarschuwde fietsers in mijn pyjama'

    OOSTERHOUT - Dat de Wilhelminalaan vanmorgen volledig blank stond, daar schrok ze van, maar toen ook nog bleek dat in het fietspad een gat van 10 meter lengte zat, deed Karen Truyens wat ze moest doen. In pyjama probeerde ze samen met buurtbewoners fietsers te waarschuwen voor het gevaar. "Alles stond blank en daardoor zag je niet dat er een diep gat in het fietspad was geslagen. Nu al het water weg is, zie je pas wat voor een gevaarlijke situatie het eigenlijk was."