Volledig scherm
Het regionale openbaar vervoer in Brabant krijgt vanaf 11 december een nieuwe naam, namelijk: Bravo. © Provincie Noord-Brabant

CDA heeft grote moeite met twee ton voor nieuwe naam busvervoer Brabant

DEN BOSCH - De Statenfractie van het CDA heeft grote moeite met het prijskaartje van twee ton dat aan de nieuwe naam van het openbaar vervoer in Brabant hangt. Met de invoering op 11 december van 'Bravo' ( Brabant vervoert ons) is een uitgave gemoeid van zo'n 200.000 euro.

Daarvan wordt onder meer het ontwerp van de huisstijl, het bouwen van een website en het maken van campagnemateriaal bekostigd, liet gedeputeerde Christophe van der Maat eerder deze week weten.

CDA-statenlid Ankie de Hoon vindt het onverteerbaar dat in veel gemeenten 'belangrijke OV-voorzieningen verdwijnen'. ,,Terwijl u veel geld uitgeeft aan een naamsverandering van het OV. En dat zonder onderliggend plan, zonder vooroverleg met gemeenten", zo stelt ze in schriftelijke vragen aan GS. Ze wil van de gedeputeerde de garantie dat geen enkele 'in Bravo geïnvesteerde euro wordt doorberekend aan de reiziger'.