Ankie de Hoon, fractieleider van het CDA in Brabant.
Volledig scherm
Ankie de Hoon, fractieleider van het CDA in Brabant. © Jan Zandee

CDA in Brabant praat verdeelde achterban bij over onderhandelingen met VVD, FvD en Lokaal Brabant

DEN BOSCH - Het CDA in Brabant probeert zijn verdeelde achterban zoveel mogelijk mee te nemen in de coalitie-onderhandelingen met VVD, FvD en Lokaal Brabant. Het Brabantse bestuur nodigt nu alle voorzitters van lokale afdelingen en fracties uit voor een gesprek over de tussenstand. De gesprekken starten komende week.

 1. Milo ging als 'slap' poppetje naar het ziekenhuis: RS-virus is uitgestelde epidemie
  PREMIUM

  Milo ging als 'slap' poppetje naar het ziekenhuis: RS-virus is uitgestel­de epidemie

  BREDA - Het waren angstige dagen voor Christel Akkermans en Adriaan Schuitmaker. Hun dochtertje Cleo was net negen dagen op de wereld toen het meisje, getroffen door het RS-verkoudheidsvirus, werd opgenomen in het Amphia Ziekenhuis in Breda. Kinderafdelingen in ziekenhuizen in het hele land zien een toestroom van jonge kindjes met dit virus. ,,Het is een uitgestelde epidemie”, zegt kinderlongarts Sanne Hammer (44) van het Amphia.
 2. Beoogde coalitie Brabant: ‘we houden ons aan klimaatakkoord en willen een open en respectvolle samenleving’
  PREMIUM

  Beoogde coalitie Brabant: ‘we houden ons aan klimaatak­koord en willen een open en respectvol­le samenle­ving’

  DEN BOSCH - VVD, Forum voor Democratie (FvD), CDA en Lokaal Brabant, de partijen die praten over een nieuwe coalitie in Brabant, hebben een lijst van acht ‘principes van samenwerking’ opgesteld. Die lijkt vooral een verborgen boodschap aan de linkse partijen te bevatten. Vrij vertaald: ‘kijk eens, we willen verstandig besturen en gaan heus geen gekke dingen doen.’