Afgetreden CDA-gedeputeerde Marianne van der Sloot.
Volledig scherm
Afgetreden CDA-gedeputeerde Marianne van der Sloot. © Jan Zandee

CDA onderzoekt actie echtgenoot van opgestapte gedeputeerde Marianne van der Sloot

DEN BOSCH - Het CDA doet onderzoek naar een ‘tamelijk onhandige actie’ van Ivo van den Boom, echtgenoot van de onlangs opgestapte provinciebestuurder Marianne van der Sloot. Hij zou een stevige verklaring over het stikstofdebat van de Brabantse partijwebsite hebben verwijderd. De omschrijving ‘tamelijk onhandig’ komt van zijn vrouw.

 1. Horeca in de regio gaat uit protest massaal open, gemeente gaat niet ingrijpen
  PREMIUM

  Horeca in de regio gaat uit protest massaal open, gemeente gaat niet ingrijpen

  LAND VAN CUIJK - De horeca in Land van Cuijk gaat zaterdag massaal open. Het is een actie tegen het besluit van het kabinet dat winkels wel en horecagelegenheden nog niet open mogen. De gemeente Land van Cuijk heeft, zo zegt Koninklijke Horeca Nederland Land van Cuijk, al aangegeven die dag niet op te zullen treden. De gemeente laat zelf weten de persconferentie van premier Rutte van vrijdagavond af te wachten voordat een definitief standpunt wordt ingenomen.
 2. Farmers Defence Force blij met opstappen CDA’ers: ‘Ze steunden onze zaak toch niet’

  Farmers Defence Force blij met opstappen CDA’ers: ‘Ze steunden onze zaak toch niet’

  DEN BOSCH - Mark van den Oever van Farmers Defence Force vindt het een goede zaak dat CDA-gedeputeerden Marianne van der Sloot en Renze Bergsma zijn opgestapt. ,,Zij steunden onze zaak toch niet.” Van den Oever stelt vast dat de Brabantse CDA nu wel de boeren steunt. ,,We hebben veel gesprekken gevoerd. Statenlid Tanja van de Ven is koffie bij me komen drinken. Dus die zitten nu op onze lijn.”