Volledig scherm
Foto ter illustratie. Hond plast tegen auto. © Thinkstock

Celstraf geëist voor poging tot doodslag nadat hondje tegen auto plast in Putte

BREDA - Het begon allemaal met het hondje van de vrouw en moeder van de twee verdachten. Die plaste tegen de auto van het uiteindelijke slachtoffer, een 49-jarige man uit Putte. Tegen vader R. en zoon M.M. eiste officier van justitie Jaap Zondervan maandag 28 maanden cel, waarvan 8 voorwaardelijk vanwege een poging doodslag.

Het gebeurt op 29 juli, als de vrouw haar hondje aan het uitlaten is. Daarbij komt ze op het terrein van het slachtoffer aan de Bradfordstraat in Putte, waar ze een praatje maakt met een buurvrouw. De hond staat ondertussen tegen de auto van het slachtoffer te plassen. ,,Het was niet de eerste keer dat ze daar stond'', vertelt het slachtoffer de rechter maandag. De man duwt de vrouw weg. Daarbij ontstaat een handgemeen, waarbij de oudste verdachte ook aan komt lopen. Hij begint te dreigen met een schep. Uiteindelijk moet de politie de boel komen sussen en dat lijkt uiteindelijk gelukt.

Trappen tegen het hoofd

Eenmaal thuis belt R.M. zijn zoon die in Hoogerheide woont. Die komt aangereden, drinkt nog een fles bier en dan gaan de twee weer naar het slachtoffer. Allebei dronken. Als ze aankomen wordt het slachtoffer meteen geslagen. Er volgen klappen, schoppen. Het slachtoffer krijgt zelfs trappen tegen het hoofd met werkschoenen met stalen neuzen. Van het terras worden tafels en stoelen gepakt. Ook daarmee wordt geslagen. Het slachtoffer wordt helemaal in elkaar geslagen. ,,Ik dacht dat ze pas zouden stoppen als ik niet meer leefde'', vertelt hij. Weer moet de politie komen. Vader en zoon worden meteen in de cel gegooid. Het slachtoffer ligt een week in het ziekenhuis met gebroken ribben en bloedingen in een nier.

Tegen de rechter erkennen de twee dat ze verkeerd bezig zijn geweest. Ze betuigen spijt en zeggen dat ook de alcohol wel een rol speelde. Hun advocaten pleitten voor een lagere straf, omdat er volgens hen geen sprake is van een poging tot doodslag. 

De rechtbank doet 27 november uitspraak.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Zangeres Hind Hakki was op moment van aanslag in Straatsburg: ‘Hij kon zomaar ons hotel binnenstappen’

    Zangeres Hind Hakki was op moment van aanslag in Straats­burg: ‘Hij kon zomaar ons hotel binnenstap­pen’

    STRAATSBURG/TILBURG - De Tilburgse zangeres Hind Hakki was op het moment van de aanslag in Straatsburg. Ze is daar samen met Buma/Stemra lobbyist Robbert Baruch en vele andere internationale creatievelingen om te praten over de rechten van artiesten in Europa. Dinsdagavond was ze onderweg van het parlement naar een restaurant dichtbij Place Kléber waar de aanslag net had plaatsgevonden. “We mochten de brug niet over naar het eiland. Overal stond beveiliging. Toen wisten we dat er iets aan de hand was.”