Volledig scherm
© iStock/Thinkstock

Celstraffen voor vier verdachten in Operatie Trefpunt rondom 'drugscentrum' Party King

EINDHOVEN/BEST/WAALRE - Drie mannen (47, 52 en 53) en een vrouw (50) zijn maandagmiddag door de rechter veroordeeld voor onder andere drugs- en wapenbezit.

Ze krijgen celstraffen van 24 maanden, 12 maanden, 12 maanden waarvan 3 voorwaardelijk en een werkstraf van 180 uur en 2 maanden voorwaardelijke gevangenisstraf.

Party King
Bij de grote drugsactie Trefpunt in Eindhoven, Best en Waalre zijn tientallen verdachten aangehouden voor drugs- en wapenbezit. Spil in Operatie Trefpunt was Party King in Best, waar de verdachten allemaal kwamen. Twee weken geleden stonden vier verdachten voor de rechter.

In twee scooters in de garagebox van een 47-jarige man uit Dordrecht vond de politie twee vuurwapens en bijna 8.500 LSD-zegels. Een 52-jarige man uit Amsterdam had een grote hoeveelheid MDMA en hennep in zijn woning en hij vervoerde in 2015 harddrugs. In de woning van de 53-jarige verdachte in Best vond de politie veel hennep, een geladen vuurwapen en munitie. De 50-jarige vrouwelijke verdachte had in haar woning in Waalre een geladen vuurwapen en ook munitie liggen.

  1. Kritiek op nieuwe Brabantse cultuurprijs: 'zo wil ik niet mee doen'

    Kritiek op nieuwe Brabantse cultuurprijs: 'zo wil ik niet mee doen'

    TILBURG/DEN BOSCH - Dertig Brabantse makers dingen mee naar de nieuwe provinciale publieksprijs Brabant Cultuur 2018. Maar een aantal genomineerde makers is helemaal niet meer zo blij met hoe dat moet. Sigrid Calon, kunstenares uit Tilburg, heeft de organisatie al laten weten dat ze verder af ziet van deelname. ,,Ik ga hier geen energie in stoppen." Renée van Trier, beeldend kunstenares uit Breda, schreef een kritische brief: Op deze manier wil ze zichzelf helemaal niet promoten.