Volledig scherm
© iStock/Thinkstock

Celstraffen voor vier verdachten in Operatie Trefpunt rondom 'drugscentrum' Party King

EINDHOVEN/BEST/WAALRE - Drie mannen (47, 52 en 53) en een vrouw (50) zijn maandagmiddag door de rechter veroordeeld voor onder andere drugs- en wapenbezit.

Ze krijgen celstraffen van 24 maanden, 12 maanden, 12 maanden waarvan 3 voorwaardelijk en een werkstraf van 180 uur en 2 maanden voorwaardelijke gevangenisstraf.

Party King
Bij de grote drugsactie Trefpunt in Eindhoven, Best en Waalre zijn tientallen verdachten aangehouden voor drugs- en wapenbezit. Spil in Operatie Trefpunt was Party King in Best, waar de verdachten allemaal kwamen. Twee weken geleden stonden vier verdachten voor de rechter.

In twee scooters in de garagebox van een 47-jarige man uit Dordrecht vond de politie twee vuurwapens en bijna 8.500 LSD-zegels. Een 52-jarige man uit Amsterdam had een grote hoeveelheid MDMA en hennep in zijn woning en hij vervoerde in 2015 harddrugs. In de woning van de 53-jarige verdachte in Best vond de politie veel hennep, een geladen vuurwapen en munitie. De 50-jarige vrouwelijke verdachte had in haar woning in Waalre een geladen vuurwapen en ook munitie liggen.

  1. Recensie: langzaam spoorloos verdwijnen

    Recensie: langzaam spoorloos verdwijnen

    In de regie van schrijver Samuel Beckett was Wachten op Godot een kwelling. Zo lang waren de pauzes waarop er niets gebeurde, dat het geduld van de toeschouwer op de proef werd gesteld. In Conversations (at the end of the World) gebeurt ook zoiets. Tegen de achtergrond van bergen sneeuw staan en liggen de acteurs op het podium en doen niks. Johan Leysen staart met de handen in de zakken wat omhoog, Jeroen Van der Ven leunt nonchalant tegen de piano, José Kuijpers frunnikt aan een armband, Jan Steen ligt op de grond en Marino Formenti zit op zijn pianokruk. De zaal wordt gekucht, een enkeling klapt eens in zijn handen. Hoe lang de stilte duurt? Een minuut? Drie? Waren het er vijf? Het wachten is functioneel. Tijd verglijdt. Eerder zei Steen al: ,,Pak het moment, zeggen ze. Onzin, je kunt het moment niet pakken. Ik heb het geprobeerd, het enige wat gebeurde is dat ik mijn klok aan gruzelementen sloeg.”