Afbeelding ter illustratie.
Volledig scherm
Afbeelding ter illustratie. © Bert Jansen

Code geel voor Brabant van kracht door storm Dennis

De weercode geel die het KNMI voor Noord-Brabant heeft afgegeven in verband met Storm Dennis, is zondagochtend om 06.00 uur van kracht gegaan. Deze duurt tot 's avonds 22.00 uur. De storm lijkt een stuk minder heftig te worden dan Ciara, met windstoten tot maximaal 75 kilometer per uur. 

Bij storm Ciara liepen de windsnelheden op tot 130 km/u. Dennis zorgt ook voor een stevige wind, maar meer dan een onstuimige dag wordt het niet. Het zal voornamelijk flink gaan regenen met zachte temperaturen tussen de 12 en 17 graden. In de loop van zondagmiddag neemt de wind van het noordwesten uit weer af. 

Het blijft op maandag nog stevig doorwaaien, maar dan geldt er geen code geel meer. Vanaf dinsdag neemt de wind nog verder af en zal het ook minder gaan regenen. 

  1. Heftige uitzending Danny op Straat over politie bij gezinsdrama Etten-Leur: ‘Ik ga u een heel vervelend bericht brengen’

    Heftige uitzending Danny op Straat over politie bij gezinsdra­ma Et­ten-Leur: ‘Ik ga u een heel vervelend bericht brengen’

    ETTEN-LEUR - De NTR heeft donderdagavond heftige beelden laten zien van het politiewerk rondom de gezinsmoord in Etten-Leur, afgelopen zaterdag. Daarbij kwamen twee kinderen, hun moeder en oma om het leven. In het programma Danny op Straat op NPO2 is te zien hoe agenten voor het eerst het huis binnengaan en hoe zij bleek weer naar buiten komen. ,,Het gaat om een gezin met hele jonge kinderen, dat doet iets met je”, zegt een agent.