Een strooiwagen legt een laagje zout op het asfalt.
Volledig scherm
Een strooiwagen legt een laagje zout op het asfalt. © foto’s ton van de meulenhof/fotomeulenhof

Code geel: vrijdagochtend gladde wegen in Brabant tijdens de spits

Het kan vrijdagochtend lokaal zeer glad worden in Brabant. Natte wegen kunnen bevriezen en het KNMI voorspelt een enkele winterse bui, waarvoor code geel is afgegeven. 

 1. Nieuwsoverzicht | Jeugdgevangene doodgeschoten na gijzeling - Luuk (9) ontdekt Ajax-flap aan PSV-dekbed
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | Jeugdgevan­ge­ne doodgescho­ten na gijzeling - Luuk (9) ontdekt Ajax-flap aan PS­V-dek­bed

  In het Belgische dorpje Sint-Lenaarts, niet ver van de Nederlandse grens, is vanmiddag een Nederlandse jongeman doodgeschoten door eenheden van de Belgische politie. Het gaat om een jonge gedetineerde van de inrichting Den Hey-Acker in Breda. Verder dringen werkgevers er bij medewerkers die in quarantaine zitten op aan om te komen werken, uit vrees voor oplopend verzuim. Vakbond FNV heeft tientallen meldingen binnengekregen. En de 9-jarige Luuk deed een bijzondere ontdekking in zijn bed. Dit en meer in het nieuwsoverzicht van woensdag.
 2. Burgemeester Mikkers snapt dat horeca van zich wil laten horen: ‘We zien verdriet, er zijn zorgen en frustraties’
  UPDATE

  Burgemees­ter Mikkers snapt dat horeca van zich wil laten horen: ‘We zien verdriet, er zijn zorgen en frustra­ties’

  BRABANT - Burgemeesters van de regio Midden- en West-Brabant geven toestemming aan horecazaken om zaterdag 15 januari voor één dag open te gaan. Ook Jack Mikkers, burgemeester van Den Bosch en voorzitter van de veiligheidsregio Brabant Noord, erkent de zorgen van de horecaondernemers. Hij laat weten dat er zaterdag niet wordt ingegrepen tijdens het protest, tenzij bedrijven zich niet aan de regels houden.