Code geel: zware windstoten teisterden Brabant

Het KNMI heeft vanwege de wind en windstoten een weerswaarschuwing uitgegeven voor extreem weer. Voor de provincies Brabant, Zeeland, Zuid-Holland en Limburg gold zondag code oranje vanwege de zware tot zeer zware windstoten. Dat is later op de avond code geel geworden. 

Er was veel overlast en schade door de wind.

Mogelijk eerste storm sinds ruim een jaar

Vanaf het middaguur nam de wind in het zuidwesten flink toe. In Zeeland zijn windstoten tot 120 kilometer per uur gemeten. Het verkeer ondervond veel hinder. 

Ook tussen en ten zuiden van de grote rivieren waaide het enkele uren krachtig tot stormachtig. In Brabant, Zuid-Gelderland en in Limburg moest rekening worden gehouden met windstoten tussen 90 en 110 kilometer per uur. 

In de namiddag werd het vooral in Brabant, Limburg en in Zuid-Gelderland rustiger als de wind van west naar noordwest draait. Aan zee blijft de wind stormachtig, maar de windstoten worden minder zwaar.

Volledig scherm
Roosendaal © MaRicMedia / Christian Traets

Liveblog 

De redactie hield zondag een liveblog bij. Dat is nu afgesloten.

  1. Speedy Gonzales is in Brabant:
wie gaat hem vangen?
    PREMIUM
    COLUMN PLAATS DELICT

    Speedy Gonzales is in Brabant: wie gaat hem vangen?

    COLUMN PLAATS DELICT - Precies één dollar kostte het zakje crystal meth dat ik vier jaar geleden kocht in Albuquerque, de grootste stad van de Amerikaanse staat New Mexico. Het winkeltje, ‘The Candy Lady’, had zich gespecialiseerd in hebbedingetjes die allemaal te maken hadden met Breaking Bad, de populaire Netflix-serie over een doodzieke scheikundeleraar die crystal meth gaat maken en zo carrière maakt in de drugswereld.