Volledig scherm

Coffeeshops in zuiden willen drugstoeristen terug

DEN BOSCH/TILBURG - Coffeeshophouders in het zuiden van Nederland willen proberen de drugstoeristen terug te halen naar hun shops. Ze vinden dat het strenge handhavingsbeleid van burgemeesters in het zuiden moet stoppen.

De rechtbank in Maastricht oordeelde onlangs dat burgemeester Hoes coffeeshop Easy Going niet zonder meer had mogen sluiten omdat er hasj aan buitenlanders werd verkocht. Volgens de rechtbank was die sluiting disproportioneel.

Coffeeshophouders uit onder meer Tilburg en Den Bosch willen nu weer in gesprek met de gemeente.

  1. Renee van Bavel eert Herman van Veen: Rebels maar nooit dwingend
    PREMIUM

    Renee van Bavel eert Herman van Veen: Rebels maar nooit dwingend

    DEN BOSCH - Meer dan vijftig jaar in het vak, en nog steeds scherpzinnig en nieuwsgierig de wereld inblikken. Podiumkunstenaar en liedschrijver Herman van Veen geeft al decennia de toon aan. Niet alleen in Nederland, ook over de grenzen bieden zijn liederen vol milde melancholie en rake bespiegelingen momenten van soelaas. Voor de Nederlandse liedschrijver Renee van Bavel loopt de muziek van Herman van Veen als een rode draad door haar creatieve leven. Nu wijdt ze voor het eerst een volledig liedprogramma aan Van Veen, onder meer op woensdag 18 december in de Bossche Verkadefabriek.